08 Μαρτίου 2014

Ελιά: Πολλές απουσίες,ελάχιστος κόσμος χωρίς παλμό

 «Άνοιγμα» Βούλγαρη στη ΔΗΜΑΡ Με τους χαιρετισμούς Ευρωπαίων σοσιαλιστών, την παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης» και του λογοτύπου της, ξεκίνησαν οι εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης του ενιαίου σχήματος ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πολλές απουσίες ,χωρίς παλμό και ελάχιστος κόσμος ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της πρώτης μέρας της συνδιάσκεψης,οι εργασίες της όποιας συνεχίζονται και λήγουν αύριο .
Στο λογότυπο και το σήμα του νέου σχήματος απεικονίζονται, υπό το όνομα και το σύμβολο του ΕΣΚ(PES), ένα δέντρο ελιάς σε πράσινο χρώμα και κάτω από αυτή το όνομα: «ελιά» με κόκκινο χρώμα. Κάτω από το σύμβολο και το όνομα της «Ελιάς», αναγράφεται ο τίτλος «Δημοκρατική Παράταξη» και κάτω από αυτόν, σε οριζόντια διάταξη, τα ονόματα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και της «Δυναμικής Ελλάδας» του Ηλία Μόσιαλου. Δίπλα σε αυτά και υπό το σύμβολο ενός κλαδιού ελιάς, αναγράφονται τα ονόματα των κινήσεων «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».
Απόντες όλοι σχεδόν οι Υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ όπως: Ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και o Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Απών είναι και Ευρωβουλευτές του Κινήματος Άννυ Ποδηματά  αλλά και στελέχη πρώην Υπουργοί όπως: η Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Δημήτρης Ρέππας Απόστολος Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.