08 Μαρτίου 2014

Kάτω από το βλέμμα της Google και της Microsoft !Ολα τα φρέσκα μυαλά των επιχειρήσεων, μαζεύονται στην Αθήνα

Φρέσκες ιδέες, νεωτερισμός και πρωτοπορία. Το Startup Athens που ξεκίνησε χθες Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή είναι η επιτομή της νεωτερικότητας στον μοντέρνο επιχειρείν και η ελληνική πρωτεύουσα γίνεται πόλος έλξης.
Το Startup Weekend πραγματοποιείται για έβδομη φορά στην Ελλάδα (στο The Cube) και κινείται φυσικά στον ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενο κομμάτι της τέχνης και της επιχειρηματικής καινοτομίας.

Οπως αναφέρει και το Greek Reporter αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με στόχο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα και διαφορετικές δεξιότητες και να εμπνεύσει τους επιχειρηματίες στην Αθήνα, έτσι ώστε να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε... επιχείρηση μέσα σε 54 ώρες .
Η εκδήλωση άνοιξε την Παρασκευή 7 Μαρτίου και εκτείνεται μέχρι την Κυριακή, 9 Μαρτίου. Την τελευταία ημέρα θα παρουσιαστούν τα έργα που σχηματοποιήθηκαν τις προηγούμενες δύο.
Τα άτομα με καινοτόμες ιδέες για την εκπαίδευση έχουν συγκεντρωθεί στο The Cube Αθηνών για τη δημιουργία προϊόντων, καθώς και οι υπηρεσίες που θα φέρουν επανάσταση στο σύνηθες σύστημα της αγοράς. Αυτό που τονίζεται είναι οι έννοιες της αυτογνώσης, της δημιουργικότητας , την επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας .
Ο κατάλογος των συμβούλων περιλαμβάνει μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά της τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε άλλες βιομηχανίες , όπως : ο επικεφαλής του σπουδές στην Πληροφορική Αθηνών και συν - ιδρυτής της Novoville Ηρακλής Μπουραντάς, ο εκτελεστικός συντονιστής εκπαίδευσης στο Athens Information Technology Αντώνης Παπαδόπουλος , ο συν - ιδρυτής και Διευθύνων συνεργάτης στο Terragraphica Α.Ε. Κωνσταντίνος Κατέβας, οι συνιδρυτές της Ask4food.gr Δημήτριος Σπανός και ο Σπύρος Δοξιάδης, o συν ιδρυτής του χώρου εργασίας CoLab Σπύρος Καπετανάκη και κάμποσοι άλλοι. .
Στελέχη από επιτυχημένες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως το Google και η Microsoft Hellas αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση .