23 Ιουλίου 2011

ΑΙΓΙΝΑ:ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ,ΔΡΟΜΟΙ ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΠΛΗΜΥΡΕΣ!!

Επικίνδυνοι για οχήματα και πεζούς, σχεδόν κατεστραμμένοι από τις πλημμύρες που έπληξαν πέρυσι το νησί, παραμένουν αρκετοί περιφερειακοί δρόμοι της Αίγινας. Και όσοι οδηγοί έχουν την... ατυχία να περάσουν από ορισμένα σημεία τα οποία έχουν καταστεί σχεδόν αδιάβατα, βλέπουν εκτός από το διαλυμένο οδόστρωμα και πινακίδες του τύπου «Προσοχή, εκτελούνται έργα» αλλά χωρίς εργάτες! Στην «αυλή» της πρωτεύουσας του Σαρωνικού,
 η επισκευή λίγων χιλιομέτρων δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σκοντάφτει στις λακκούβες της γραφειοκρατίας.
Στο νησί, που κάθε Σαββατοκύριακο αποβιβάζονται χιλιάδες Αθηναίοι και ξένοι τουρίστες, η κατάσταση του οδοστρώματος σε ένα οδικό δίκτυο 10 και πλέον χιλιομέτρων, που συνδέει το λιμάνι της Αίγινας με τους οικισμούς Πόρτες, αλλά και το αντίστοιχο που συνδέει την Πέρδικα με το Σφεντούρι και το Κλειδί, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ιδιαίτερα για έναν τόπο που αποκαλείται τουριστικός, οι όποιες δυσκολίες ή ενστάσεις που ενδεχομένως αφορούν σε θέματα διαδικαστικά, συνενώσεις υπηρεσιών ή μεταρρυθμίσεις, οι καθυστερήσεις των έργων αποκατάστασης των δρόμων λειτουργούν σε βάρος της τουριστικής δυναμικής του νησιού.
Η ανάγκη να επισπευσθεί η επισκευή του οδοστρώματος εκεί όπου οι πλημμύρες, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, υπέσκαψαν το έδαφος, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές να υποστεί ουσιαστικά καταστροφή, προβάλλει πιο άμεση από ποτέ.
Οσο για την αντίδραση των αρμοδίων, αυτή υπήρξε για μια ακόμη φορά κλασικά... αργή. Αν και οι τοπικές αρχές έκαναν τους επιτόπιους ελέγχους (τα αυτονόητα δηλαδή), τα έργα αποκατάστασης βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της μελέτης. !!!!!