15 Ιουλίου 2024

Δικαίωση της Αυτοδιοικήσης για το νεο ΝΟΚ!

  Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» από την καθαρογραφή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, για νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δικαίωσε όχι μόνο τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και το σύνολο των δημάρχων που έχουν εναντιωθεί στην υπερδόμηση!

 Το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), λοιπόν, έκρινε αντισυνταγματικές τόσο τις προσαυξήσεις ύψους με βάση τα μπόνους του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) όσο και την εξαίρεση από τον προσμετρούμενο συντελεστή δόμησης διαφόρων χώρων. Κάτι που κάνει τους μπροστάρηδες δημάρχους Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αθηναίων και Κηφισιάς, Ανδρέα Κονδύλη, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Χάρη Δούκα και Βασίλη Ξυπολυτά αντίστοιχα να «γυρίζουν μάγουλο» σε όλους όσοι τους κατηγόρησαν για πολιτικό καιροσκοπισμό…!ουλίου της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, για νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δικαίωσε όχι μόνο τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και το σύνολο των δημάρχων που έχουν εναντιωθεί στην υπερδόμηση!

Το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), λοιπόν, έκρινε αντισυνταγματικές τόσο τις προσαυξήσεις ύψους με βάση τα μπόνους του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) όσο και την εξαίρεση από τον προσμετρούμενο συντελεστή δόμησης διαφόρων χώρων. Κάτι που κάνει τους μπροστάρηδες δημάρχους Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αθηναίων και Κηφισιάς, Ανδρέα Κονδύλη, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Χάρη Δούκα και Βασίλη Ξυπολυτά αντίστοιχα να «γυρίζουν μάγουλο» σε όλους όσοι τους κατηγόρησαν για πολιτικό καιροσκοπισμό…!