06 Φεβρουαρίου 2024

Τζάνειο: Θύμα παραπληροφόρησης ο πρωθυπουργός;

 Την γνωστή ατάκα (στρίβειν δια του αρραβώνος) θύμισε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά την Τρίτη το πρωί. Η οποία μάλιστα δεν είχε ανακοινωθεί στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, όπως αυτό δόθηκε στην δημοσιότητα την Δευτέρα το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η αιφνιδιαστική επίσκεψη και ως απόπειρα επικοινωνιακής αλλαγής ατζέντας - που έχει βαρύνει επικίνδυνα για την κυβέρνηση, με τις αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, αλλά και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πέραν τούτων πάντως, κατά την επίσκεψη του στο Τζάνειο ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο ότι "ανακαινίζεται ουσιαστικά το νοσοκομείο για πρώτη φορά από το 1960".
Βεβαίως η διοίκηση του Νοσοκομείου και ιδίως ο διοικητής του Ηλίας Γουζούασης πιστώνεται το γεγονός ότι τα κονδύλια που δεσμεύθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης απορροφώνται γρήγορα και το Νοσοκομείο εκσυγχρονίζεται.

Αλλά η πρωθυπουργική φράση ακούγεται υπερβολική. Κι αυτό διότι λίγο πριν το 2000, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη (που ήταν τότε και βουλευτής Πειραιά, με υπουργό Υγείας τον Λ. Παπαδήμο και Ναυτιλίας τον Σταύρο Σουμάκη), το Τζάνειο απέκτησε μια υπερσύγχρονη πτέρυγα, η οποία ακόμη και σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, αντέχει και εξυπηρετεί επαρκώς ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Λίγη μεγαλύτερη προσοχή από εκείνους που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό δεν θα έβλαπτε.
Κι ας μην αρχίσουμε τώρα να διυλίζουμε τον κώνωπα, λέγοντας ότι άλλο είναι η ανακαίνιση κι άλλο η κατασκευή μιας νέας πτέρυγας. Στο εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και οι δύο ενέργειες στοχεύουν.
portnet.gr