18 Ιανουαρίου 2024

Στη μάχη για την προεδρία της Π.Ε.Δ.Α ,ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου

 Ένας πολύπειρος και καταξιωμένος δήμαρχος μπαίνει στη μάχη για την διεκδίκηση της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

  Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, όχι μόνο έχει λάβει την οριστική του απόφαση να κατέλθει υποψήφιος, αλλά ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές με δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη της Αττικής  και η υποψηφιότητα του  συσπειρώνει σημαντικές δυνάμεις.

 

Ο Ανδρέας Ευθυμίου εκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές για τέταρτη φορά  δήμαρχος με ποσοστό 62,7% και θεωρείται πρόσωπο της αυτοδιοίκησης με αυξημένο κύρος. Προέρχεται απο τον προοδευτικό χώρο, όμως είναι καθαρά αυτοδιοικητικός και  διατηρεί διαύλους επικοινωνίας, συνεργασίας και συνεννόησης με αυτοδιοικητικούς από όλες τις παρατάξεις.

 

Η απόφαση του Ανδρέα  Ευθυμίου να διεκδικήσει την προεδρία,  διαμορφώνει ένα νέο  σκηνικό. Η μάχη για την ΠΕΔΑ  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς  στις προσεχείς εκλογές  αναδεικνύεται ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στο νυν Πρόεδρο, δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο   Μαρκόπουλο 

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, γεννήθηκε το 1958. Η οικογένειά του κατοικεί στο Μοσχάτο από το 1926. 

 

Είναι πτυχιούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δύο προδιδακτορικά διπλώματα στην Ηλεκτρονική Φυσική και Ραδιοηλεκτρολογία και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ανάπτυξη και Περιβάλλον» του Ε.Μ.Π.