12 Δεκεμβρίου 2023

Όχι car terminal στο Παλατάκι – το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι της COSCO!

 Ο ΟΛΠ/COSCO έχοντας εξασφαλίσει την εγκληματική ανοχή της κυβέρνησης συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον λιμενικό χώρο ως τσιφλίκι της, αδιαφορώντας για τις συμβατικές δεσμεύσεις της και σε βάρος της πόλης.

Έτσι, για άλλη μια φορά επιχειρεί να μετατρέψει, παράνομα, τον χώρο της κρουαζιέρας στο Παλατάκι, σε χώρο στάθμευσης χιλιάδων αυτοκινήτων, που έρχονται ως φορτία. Η ενέργειά τους είναι αντίθετη με τη Σύμβαση Παραχώρησης, που προβλέπει με απόλυτη σαφήνεια, ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κρουαζιέρα - ακτοπλοϊα και αναψυχή.

Τις προηγούμενες φορές, που επιχείρησε ο ΟΛΠ/COSCO το ίδιο πράγμα συνάντησε την αντίθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και της πόλης καθώς η περιοχή αυτή του λιμανιού, που σχεδιάζεται να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης, είναι κηρυγμένος και οριοθετημένος ως αρχαιολογικός χώρος του Δήμου Πειραιά. 

Τώρα προσπαθούν να παρακάμψουν τη νομοθεσία, αδιαφορώντας για την πόλη και τους κατοίκους, ζητώντας έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ, όπου η παράταξή μας θα ζητήσει να παραστεί και θα τοποθετηθεί. Περιμένουμε και από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών και της νομιμότητας.