05 Ιουλίου 2014

Διαλύεται η ΔΗΜΑΡ Πειραιά


 Υπό διάλυση είναι η ΔΗΜΑΡ Πειραιά, καθώς χθες κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους από την Επιτροπή Πόλης Πειραιά και το κόμμα γενικότερα ο γραμματέας της οργάνωσης, αλλά και τρία μέλη της.
Ο λόγος για τον γραμματέα Γρηγόρη Καραγρηγορίου, τη Μαρία Καραφέρη, μέλος της Γραμματείας και τα μέλη της Επιτροπής Πόλης Γιώργο Πιέρρο και Νάσια Ζώτου-Χάππα.
Οι προαναφερθέντες επισήμαναν, στη δήλωσή
τους πως «μια διαδικασία σύγκρουσης ηττημένων κομματικών μηχανισμών δεν μας αφορά, για αυτό και δεν θα συμμετάσχουμε στις προσυνεδριακές διεργασίες, ούτε θα δεχθούμε να αποτελέσουμε το εξιλαστήριο θύμα στο πολεμικό κλίμα που επικρατεί εσχάτως στην Επιτροπή Πόλης. Δεν μπορούμε από την θέση μας στα περιφερειακά όργανα να συμμετέχουμε στην πορεία προς μια διαδικασία που αντί να δώσει πνοή και πολιτική ουσία στην δυνατότητα ύπαρξης και παρέμβασης της Δημοκρατικής Αριστεράς στα πλαίσια των ιδρυτικών της αρχών, θα δώσει το μήνυμα ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι ποιος θα κρατά στα χέρια του τον έλεγχο ενός κόμματος ηττημένου, αποδιαρθρωμένου και πληγωμένου».
Πρόκειται για μέλη της «μεταρρυθμιστικής μειοψηφίας», που ούτως ή άλλως είχαν διαφωνήσει με την... στήριξη δια της πλαγίας οδού της ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για τη δημαρχία Πειραιά. Και φαίνεται ότι ως το συνέδριο, η ΔΗΜΑΡ θα χάσει κι άλλα μέλη και στελέχη της...