Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

« Φούμαρα» οι διαβεβαιώσεις Μιχαλολιάκου για « παρακράτηση» 1 ευρώ υπέρ του Δήμου σε κάθε εισητήριο;

  Καταπέλτης ήταν η Δημοτική Σύμβουλος της «Συμμαχίας στον Πειραιά» Μαρία Σταθάκη για την στάση της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου στο ζήτημα της πώλησης του ΟΛΠ .
Η κυρία Σταθάκη , αμφισβήτησε ευθέως τις καθησυχαστικές « διαβεβαιώσεις» του απερχόμενου Δημάρχου αλλά και τον ισχυρισμό του , ότι η διεκδίκηση του Δήμου είναι 1 Ευρώ ανά επιβάτη που φεύγει ή έρχεται στον Πειραιά. Όταν , τα χρήματα που παίρνει ο ΟΛΠ σήμερα , ανά επιβάτη είναι κατά μέσο όρο 0,30 Ευρώ το εισιτήριο.

«Πώς θα παίρνουμε εμείς 1 Ευρώ και τι θα σημαίνει αυτό για τα εισιτήρια; Σημαίνει αύξηση των εισιτηρίων; Και δεν είναι αυτό στον αέρα εάν αυτός που αγοράσει – που ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει τελικά η πώληση του ΟΛΠ – δεν υπάρχει στη διακήρυξη αυτό το πράγμα» αναρωτήθηκε. Υπενθύμισε επίσης ότι ο ΟΛΠ παίρνει αυτά τα χρήματα συντηρώντας παράλληλα τις υποδομές και προσφέροντας κοινωνικό έργο και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να πάρει μια ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Η κυρία Σταθάκη , υπογράμμισε την ηχηρή απουσία του Δήμου Πειραιά και της Δημοτικής Αρχής από το Παμπειραϊκό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί κατά της πώλησης. «Αντιθέτως – τόνισε η κ. Σταθάκη- ο κ. Δήμαρχος φρόντισε να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη και αν και είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα αυτής της ομόφωνης αντίθεσης όλης της πόλης στην πώληση του ΟΛΠ, δεν το είπε. Αρκέστηκε στην υπόσχεση να πάρει κάποια ψίχουλα για κάποιες εγκαταστάσεις του ΟΛΠ και ένα 2% όπως ήταν και η ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη, από την ακτοπλοΐα». Ο κ. Δήμαρχος δεν έθεσε λοιπόν, επισήμανε η κ. Σταθάκη, την αντίθεση της πόλης αλλά ούτε και το γεγονός ότι με συνοπτικότατες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς καν ακρόαση των φορέων, νομιμοποιείται αυτό το έγκλημα. «Αντιθέτως εμφανίζεται ο Υπουργός ως ευεργέτης του Δήμου και ο κ. Δήμαρχος ως νικητής στη μάχη» κατήγγειλε, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι μια εντελώς εικονική πραγματικότητα.
«Η αλήθεια είναι άλλη. Και εξηγούμαι: Οι εκτάσεις που ο Δήμος διεκδικεί δεν χρησιμεύουν και αποτελούν μόνο το 1% του συνόλου των εκτάσεων του ΟΛΠ. Στην διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει συμπεριληφθεί αυτό το ποσοστό του 2% επί των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας. Και στην διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν κάποιοι όροι που είναι αδιαπραγμάτευτοι και κάποιοι άλλοι – που έχουν να κάνουν μάλιστα και με κοινωνικά θέματα- που είναι υπό διαπραγμάτευση» ανέφερε. «Να συμμετέχετε στους αγώνες, να μπείτε μπροστά για να μην ξεπουληθεί ο ΟΛΠ με φωτογραφικές διατάξεις και με σκανδαλώδεις διαδικασίες. Χρειάζεται πανστρατιά γι’ αυτό το πράγμα και σας λέω ότι με τη στάση σας αυτή για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κόμμα σας δεν είναι ο Πειραιάς. Κόμμα σας είναι αυτή η κυβέρνηση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων κλείνοντας.