28 Μαΐου 2014

Βουράκης προς Μώραλη : Μαζί σε ότι θετικό, «απέναντι» σε όλα τα άλλα!

Επικοινωνία με τον εκλεγέντα Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» Ιωσήφ Βουράκης.
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Βουράκης συνεχάρη τον κ. Μώραλη για την εκλογή του και δεσμεύτηκε ότι αφενός μεν στέκεται υπέρ κάθε θετικής πρωτοβουλίας που θα αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την πόλη και τους πολίτες, αφετέρου δε, θα παραμείνει αυστηρός κριτής των πρωτοβουλιών που θα κρίνει ότι δε θα λειτουργούν σε αυτή την κατεύθυνση ενώ προέτρεψε τον κύριο Μώραλη να εκμεταλλευτεί την δυναμική που του δίνουν οι Πειραιώτες και να δουλέψει σκληρά για τον Πειραιά.
Ο κ. Βουράκης υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση, γνώμονας της στάσης που θα κρατήσει ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος και ο συνδυασμός του γενικότερα θα είναι το αποκλειστικό συμφέρον της πόλης και των πολιτών του Πειραιά.
Ο Ιωσήφ Βουράκης είχε σειρά επαφών με τους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους που αναφέρονται στις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει σταθερή στενή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων ώστε η παρουσία τους να μην εξαντλείται στα όρια της στείρας αντιπολιτευτικής διάθεσης, αλλά να οδηγεί σε μία γόνιμη προσέγγιση των θεμάτων και στη διαμόρφωση θεσμικών προτάσεων για τον Πειραιά.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών ο Ιωσήφ Βουράκης δήλωσε:
«Θα είμαστε συνεπείς στην εντολή που μας έδωσαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους, αλλά και την ενδόμυχη ευχή και όλων εκείνων που δεν μας ψήφισαν, να είμαστε δηλαδή δημιουργική δύναμη ελέγχου και καθοριστική δύναμη προώθησης λύσεων και προτάσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Πειραιά.
Οι Πειραιώτες και Πειραιώτισσες μπορεί να είναι σίγουροι για ένα πράγμα, όπως έγινε μέχρι σήμερα έτσι και την επόμενη πενταετία, θα είμαστε καθημερινά παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αλλά και στους δρόμους, στις παρέες και στις γειτονιές, δίπλα τους»