28 Μαρτίου 2014

Δρίτσας: Να έρθει η κοινωνία του Πειραιά στο προσκήνιο


Για μια πραγματική Άνοιξη που θα έλθει το Μάιο στον Πειραιά, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας έτσι και επίσημα την υποψηφιότητά του.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα νίκης τονίζοντας ότι οι απαιτήσεις των καιρών αναδεικνύουν την ανάγκη να έρθει η κοινωνία του Πειραιά στο προσκήνιο. «Να κυβερνήσουν οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες την πόλη τους δημοκρατικά και ισότιμα» είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής μόνο εάν δει στην πορεία του προεκλογικού αγώνα ότι δεν αντέχει να ανταπεξέλθει και στα δύο καθήκοντα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι βουλευτής Πειραιά και Νήσων εκλεγμένος από τους πολίτες που με τίμησαν με το προνόμιο στις τελευταίες εκλογές να είμαι πρώτος βουλευτής. Αυτό δεν είναι αξίωμα, είναι ευθύνη, δέσμευση και εντολή» και αναρωτήθηκε «γιατί είναι κακό να είναι κάποιος και δήμαρχος και βουλευτής;».

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι επίκειται ρύθμιση που θα καθιερώνει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην βουλευτική ιδιότητα και στην ιδιότητά του υποψηφίου δημάρχου, υποστήριξε ότι εάν η πολιτεία θεσμοθετήσει το ασυμβίβαστο φυσικά και θα προσαρμοστούν όλοι σε αυτή την ρύθμιση, ωστόσο δεν κατανοεί που βρίσκεται το ασυμβίβαστο των δυο θέσεων. Εάν υπήρχε θα είχε λυθεί από το Σύνταγμα και από τους νόμους όχι με ευκαιριακές ρυθμίσεις προεκλογικής σκοπιμότητας, πρόσθεσε.

Για το νυν δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο και τις δηλώσεις του ότι τα γκάλοπ τον φέρνουν νικητή απο το πρώτο γύρο, Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι δεν έχει υπόψη του καμία τέτοια δημοσκόπηση, γνωρίζει όμως άλλες που δείχνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει ο κ. Μιχαλολιάκος και για το λόγο αυτό είναι αισιόδοξοι.

Χαρακτήρισε τον Β. Μιχαλολιάκο άνθρωπο ενός κομματικού μηχανισμού χειραγώγησης των αναγκών των πολιτών, το κόμμα του είναι αυτό που κυβερνά και έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα. «Ο κ. Μιχαλολιάκος λέει ότι ως δήμαρχος κόμμα του είναι ο Πειραιάς, δεν λέει όμως ότι σε αυτό το κόμμα αρχηγός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ας μας πει ο κ. Μιχαλολιάκος που, πότε και με ποιόν τρόπο υπηρέτησε την πόλη χωρίς την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών;».

Η προτεραιότητά εάν εκλεγεί δήμαρχος Πειραιά θα είναι «η συγκρότηση ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, η κάλυψη των ανθρώπων που μένουν άστεγοι, όσων δεν έχουν τροφή, φάρμακα, ιατρική κάλυψη, οι γονείς των παιδιών που δεν μπορούν να πάνε σχολείο, όσων δεν έχουν δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς».

Το «Λιμάνι της Αγωνίας και από δω και πέρα “Λιμάνι της αγωνίας- Πειραιάς, η πόλης μας” είναι μια ζωντανή παράταξη με συνέχεια. Δεκάξι χρόνια δίνουμε μάχες, καταθέτουμε προτάσεις, διεκδικούμε λύσεις, δημιουργούμε. Η πόλη τα γνωρίζει όλα αυτά και τα έχει αξιολογήσει θετικά» επεσήμανε.

Αναφέρθηκε σε έξι βασικούς άξονες – στόχους – δεσμεύσεις – που προσδιορίζουν την πολιτική τους και το πρόγραμμά τους, οι οποίοι οριοθετούν το πλαίσιο-βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Πειραιά, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να γίνει η ναυαρχίδα της παραγωγικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης» είπε.

Ερωτηθείς για το ψηφοδέλτιό του τόνισε ότι αυτό θα είναι ανοιχτό, θα αποτυπώνει τη δυναμική της πόλης και θα επικυρωθεί σε συνέλευση των μελών και φίλων.