28 Μαρτίου 2014

Γιάννης Καρδαράς : δεν χρειάζονται Σπαρτιάτες ,πανοπλίες & άλογα .Η ιστορία έχει αναδείξει το ρόλο των Μανιατών στην Επανάσταση



Μέσα στη γενική θλίψη της τραγωδίας που περνάει η χώρα μας και η πόλη μας ο Πειραιάς αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής αποσύνθεσης λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ έχουμε ανάγκη ορισμένες φορές να ξεφεύγει το μυαλό μας και να ασχολούμαστε με γεγονότα που μπορεί να είναι «ευτράπελα» αλλά συνάμα εμπεριέχουν και το τραγικό στοιχείο. Κάτι τέτοιο έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την επαύριον της Εθνικής Εορτής της 25/3/2014.
Ο κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26/3/2014 έμπλεος εθνικού ενθουσιασμού και υπερηφάνειας είπε στο Δ.Σ. ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2014 ήταν η καλύτερη επετειακή εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στον Πειραιά και επεσήμανε την παρουσία των έφιππων Μανιατών με τις εθνικές στολές που άνοιξαν την παρέλαση καθώς και των Σπαρτιατών με τις πανοπλίες τις περικεφαλαίες και τα δόρατα. Τα παραπάνω είχαν γίνει αυθημερόν αντικείμενο δημοσίευσης από το blog του Πειραιά Piraeus Press, το οποίο δημοσίευσε τις φωτογραφίες των αλόγων, των ιππέων και των πεζών με τις Μανιάτικες στολές καθώς και των Σπαρτιατών αλλά και τα φυσιολογικά αποτελέσματα των αφοδεύσεων των αλόγων. Κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους στην ομιλία του επεσήμανε σκωπτικά τα περί αφοδεύσεων των αλόγων έμπροσθεν της εξέδρας των επισήμων!!! Εκείνη την ώρα έπρεπε να παρευρίσκονται πολίτες για να παρακολουθήσουν το τι επακολούθησε στο Δ.Σ. Μία εκ των Μανιατισσών Δημοτική Σύμβουλος (που πιθανόν είχε την ιδέα της μεταφοράς 10 αλόγων από τη Μάνη στον Πειραιά) σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να καταγγέλλει με ύβρεις Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ αλλά και ανεξάρτητους που τόλμησαν και ανέδειξαν (είτε στην ομιλία τους είτε με φωτογραφίες στα blog) τις αφοδεύσεις των αλόγων περίπου ως «αντεθνική ενέργεια», αφού όπως εξήγησε το όλο «σόου» αναδείκνυε την ιστορικής σημασίας συμμετοχή των Μανιατών στον αγώνα για την ελευθερία το 1821. Η παρέμβαση του κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ότι ευτυχώς φρόντισε ο συνταξιούχος και πρώην συνδικαλιστής στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά βοηθός Δημάρχου επί της καθαριότητας (που αμείβεται με 24.000 ευρώ ετησίως) να καθαρίσει ακαριαία τα αποτελέσματα των αφοδεύσεων των αλόγων έφερε νέα παρέμβαση της παραπάνω Δημοτικής Συμβούλου ότι «επρόκειτο περί ατυχήματος και ότι είχαν φροντίσει να μην ποτίσουν και να μην ταΐσουν τα άλογα επί 2 ημέρες για να αποφευχθούν τα αποτελέσματα».

Σε αυτό το σημείο δεν άντεξα ούτε κατάφερα να συγκρατηθώ και παρενέβην ότι είναι απαράδεκτο για το «σόου» της παρέλασης των αλόγων να επιλέξουν κάποιοι να βασανίσουν τα ζώα στερώντας τους το φαί και το νερό!!! Έτσι έγινα και εγώ συμμέτοχος δυστυχώς μιας από τις πολλές ατυχείς στιγμές ενός Δημοτικού Συμβουλίου που αντί να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα της πόλης και τους πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ασχολείται με τα «σόου» στις παρελάσεις. Αυτά και τόσα άλλα αναδεικνύουν το «ευτράπελο» αλλά και το «τραγικό» στοιχείο που αφορά άλλες εποχές αλλά και την ανάγκη αλλαγής προσώπων, νοοτροπιών, δομών, πρακτικών και αντιλήψεων. Με άλλα λόγια χρειάζεται ανατροπή και συνολική πολιτική Αλλαγής στις εκλογές της 18/5/2014 και της 25/5/2014.

Σε ό,τι αφορά τους Μανιάτες (εγώ είμαι Αρκάς) η ιστορία έχει αναδείξει το ρόλο τους στην Επανάσταση του 1821 και δεν χρειάζονταν ούτε οι Σπαρτιάτες με τις πανοπλίες ούτε τα άλογα να φύγουν από το φυσικό τους χώρο και να παρελαύνουν στον Πειραιά.

Πειραιάς, 27/3/2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ)