04 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχής η πρώτη Παμπειραική των 58

Κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Στο Πειραϊκό Σύνδεσμο βρέθηκαν πολλά στελέχη των δύο κομμάτων, αλλά και πολλοί κομματικά ανένταχτοι πολίτες. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των «φυλών» και τάσεων του κινήματος – εύλογο αφού η ηγεσία του μάλλον θετικά διάκειται προς την πρωτοβουλία. Πιο εντυπωσιακό όμως ήταν το γεγονός ότι από τη ΔΗΜΑΡ (που κρατάει αποστάσεις, αν δεν είναι ευθέως αντίθετη προς του «58») δεν βρέθηκαν εκεί μόνο πολλά στελέχη της (τοπικά, αλλά και πρώτης
γραμμής, όπως ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός), αλλά και το μισό ψηφοδέλτιο της στις περασμένες εκλογές. Στοιχείο που καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι επιλογές των κομματικών ηγεσιών δεν αντιστοιχούν πάντα με τις τάσεις της κοινωνίας των πολιτών.Την εκδήλωση άνοιξε ο συμμετέχων στην πρωτοβουλία των 58 καθηγητής του ΣυνταγματικούΔικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του διότι δύο νέοι
άνθρωποι, οι Κώστας Τριαντάφυλλος από το ΠαΣοΚ και Ανδρέας Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση. Τόνισε ότι επιδίωξη των 58 είναι να κατέβουν οι τόνοι στην πολιτική κι επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο».
Στην παρέμβασή του ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είπε για την Κεντροαριστερά ότι «πρέπει να μπει το άλογο μπροστά από το κάρο» και επανέλαβε ότι ο θετικός ρόλος της πρωτοβουλίας των 58 βρίσκεται στο ότι αναζητεί αυτά που ενώνουν όλες τις φυλές του χώρου προκειμένου σταδιακά να προχωρήσουν ενωμένες.
Συγχρόνως προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση γύρω από την ονοματολογία για το ευρωψηφοδέλτιο και είπε πως «αυτήν την ώρα το μείζον για τον χώρο δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά τα προγραμματικά». Πρόσθεσε πως αυτός ο χώρος δεν μπορεί να αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο του κ. Σαμαρά και της ΝΔ.
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ανέφερε ότι «έχουμε μία ευκαιρία στις ερχόμενες ευρωεκλογές να διαμορφώσουμε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, με βάση την προγραμματική πλατφόρμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών». Τόνισε ακόμα ότι η συνεργασία θα αποτελείται από δυνάμεις που διατηρούν την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλειά τους.