24 Απριλίου 2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά: Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα σε ιδιώτες.

Ο κ. Μιχαλολιάκος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου,παρά τις αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης ,προχώρησαν στη λήψη απόφασης με την οποία δόθηκε το πράσινο φώς για την παραχώρηση των παραλιών Βοτσαλάκια (αρ. απόφασης 33/2012) και Φρεαττύδας(αρ. απόφασης 34/2012) σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Μετά από προσφυγή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» οι δύο αποφάσεις ακυρώθηκαν.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», ενόψει και του γεγονότος ότι αύριο στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συζητούνται οι όροι του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση των δύο δημοτικών παραλιών, ζήτησε από τον Δήμαρχο κατά την αποψινή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μην παραπλανήσει του ενδιαφερόμενους, αφού οι αποφάσεις έχουν ακυρωθεί, και να συμμορφωθεί με τις εκδοθείσες αποφάσεις, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα έχει διαπράξει σοβαρή παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το α. 231 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης).
Δυστυχώς, δε θα είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή θα επιδείξει συμπεριφορά παραβατική. Θυμίζουμε ότι και για άλλες αποφάσεις που έχουν ακυρωθεί, όπως η μετατόπιση του περιπτέρου στην Πλ. Κοραή για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης  «PIZOTECCA» και η παροχή άδειας στάθμευσης στον πεζόδρομο της οδού Παλαμηδίου, η δημοτική αρχή και ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχουν συμμορφωθεί.
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διασωθούν οι δύο παραλίες της πόλης μας.
Πρώτη επόμενη συνάντησή μας την Κυριακή 29.4.2012 στη  Φρεαττύδα και ώρα 11.00π.μ. για τον καθαρισμό της και την ενημέρωση του κόσμου για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή της.