26 Ιανουαρίου 2012

Συμμαχία στο Πειραιά: Τραγελαφικές καταστάσεις στο Τουρκολίμανο

Τιποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο διαρκεί η ΑΝΟΜΙΑ, η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και το ΡΟΥΣΦΕΤΙ στον Πειραιά.
1. Στις 23/1/2012 στη συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του Δήμου προσήλθαν πάρα πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες που υποφέρουν επί χρόνια από την ηχορύπανση των καταστημάτων του Τουρκολίμανου αλλά και τον κυκλοφοριακό φόρτο.
2. Είναι γνωστό στους παλαιότερους αλλά και στους νεότερους Πειραιώτες ότι τα καταστήματα του Τουρκολίμανου είναι στοιχείο της παράδοσής του και της τουριστικής του ανάπτυξης. Οι τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα της παραδοσιακής ψαροταβέρνας εντάσσονται στη λογική της ήπιας χρήσης και της αναψυχής. Αυτές όμως οι ήπιες χρήσεις δυστυχώς αφορούν το παρελθόν.




3. Σήμερα έχει υπάρξει ουσιαστική αλλαγή χρήσεων και τα καταστήματα έχουν επεκταθεί στον ΑΙΓΙΑΛΟ, οι τέντες αντικαταστάθηκαν από αντιαισθητικές πέργκολες, μεταφέρθηκε η κύρια χρήση σε αυτές τις κατασκευές, χειμώνα καλοκαίρι και στις πέργκολες εκπέμπεται είτε ζωντανή μουσική είτε από ηχητικά όργανα ανεξαρτήτως αδείας και επιτρεπόμενου ωραρίου.



Αποτέλεσμα: μία κόλαση για τους κατοίκους και τους απόγονους των Μικρασιατών Προσφύγων που δεν μπορούν να κοιμηθούν.



4. Η ΕΛ.ΑΣ. και η Δημοτική Αστυνομία αποδεικνύονται ανίκανες να επιβάλλουν την τάξη. Αποτέλεσμα: στο Τουρκολίμανο ισχύει ο Νόμος της ζούγκλας. Έλεγχοι, αυτοψίες, μηνύσεις, Δικαστήρια, όλα αποδεικνύονται ατελέσφορα.



5. Ο περιπατητής, η μητέρα με το καρότσι του παιδιού της, ο ανάπηρος δεν έχουν καμία πρόσβαση στη θάλασσα αλλά ούτε στα κατειλημμένα πεζοδρόμια, για δε τους χώρους στάθμευσης σκέτο Σικάγο, πόλεμος μεταξύ παρκαδόρων.



6.Από τη Δημαρχία ΑΓΡΑΠΙΔΗ εδώ και 15 χρόνια έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ανάπλαση του Τουρκολίμανου. Έχουμε ζητήσει πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, μεταφορά τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα, διαχωριστικούς διαδρόμους μεταξύ των καταστημάτων, παγκάκια, καθόλου ηχητικά όργανα στους εξωτερικούς χώρους, ωράριο μουσικής μόνο στο εσωτερικό των μονωμένων καταστημάτων, έλεγχος αστυνόμευσης της περιοχής, χώροι στάθμευσης εκτός του λιμανιού.



7. Στις 23/1/2012 δεκάδες πολίτες υπέγραψαν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την απαράδεκτη κατάσταση και επιφυλάχθηκαν να προσφύγουν στις Εισαγγελικές Αρχές της πόλης.



8. Στις 24/1/2012 ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ κατέφυγε στον κ. Δήμαρχο και υπέβαλε τις προτάσεις του και τις διαμαρτυρίες εγγράφως και κατέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι



Α) ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Η ΣΦΡΑΓΙΣΗ του καταστήματος Φουντωτού Δημ. της Ακτής Κουμουνδούρου 38 στις 16/1/2012



Β) Εδόθη άδεια λειτουργίας για το κατάστημα στο ΦΟΥΝΤΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ στις 20/1/2012 η οποία επιχείρηση «αλάλιασε» τους κατοίκους με ζωντανή μουσική



Γ) Στις 23/1/2012 συνεκλήθη η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 20/1/2012.



Δηλαδή τραγελαφικές καταστάσεις.



Σας επισυνάπτω 1) τα επίσημα στοιχεία των ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2) ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ των κατοίκων που συνέταξα και έλαβα υπογραφές.



Ο Δήμαρχος προ αυτής της ιλαροτραγωδίας πιέστηκε να δεχθεί τους κατοίκους στις 10 π.μ. της 26/1/2012. Κατά τη γνώμη μου η κατάσταση χρήζει άμεσων λύσεων με ένα σχεδιασμό.



ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.



Πρόβλεψη: Ας μου επιτραπεί μία πρόβλεψη: Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο διαρκεί η ΑΝΟΜΙΑ, η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και το ΡΟΥΣΦΕΤΙ στον Πειραιά.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ



ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ