22 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Κηφισιά ο διευθυντής του κέντρου υποδοχής αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ο πρόεδρος του κέντρου υποδοχής αστέγων και ένας 43χρονος συνεργάτης του.
Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν πριν από λίγες μέρες 45χρονος γενικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που προμήθευε εδώ και τέσσερα χρόνια το κέντρο υποδοχής αστέγων κατήγγειλε στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων ότι ο συλληφθείς διευθυντής ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, ώστε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον, σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.
Σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ευχαρίστησε την αστυνομία και τόνισε ότι «το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας: «Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του Δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει».
«Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής», κατέληξε.

Ν. Κακλαμάνης: Εκτίθεται η νέα δημοτική αρχή

«Χρειάστηκαν μόλις επτά μήνες για να πληγεί η αξιοπιστία του ιδρύματος αστέγων του Δήμου Αθηναίων, με ενέργειες που εκθέτουν τη νέα δημοτική αρχή», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την υπόθεση διαφθοράς στο κέντρο υποδοχής αστέγων του Δήμου.
Πρωτοφανή χαρακτήρισε τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ συμπλήρωσε πως «προκαλούν γιατί αφορούν το ευαίσθητο κομμάτι των απόρων και των αστέγων».
«Όσοι κατηγορούσαν εμάς για υποτιθέμενα σκάνδαλα ας θυμηθούν αυτό που είχαμε πει πρόσφατα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η λάσπη πάντα επιστρέφει πίσω στα πρόσωπα εκείνων που την πετάνε», είπε χαρακτηριστικά.
«Λυπάμαι μόνο για το πλήγμα που υπέστη η ιστορία της μεγαλύτερης κοινωνικής δομής της Ελλάδας στην αυτοδιοίκηση, για την οποία δουλέψαμε σκληρά επί 4 χρόνια», κατέληξε.