20 Ιουνίου 2011

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ -640 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Η Εθνική Τράπεζα είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης της έκτασης των 640 στρεμμάτων, κατέχοντας συνολικά 254 στρέμματα, η Lafarge (όπου έχει ενταχθεί ο όμιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής) διαθέτει 117 στρέμματα, τα Ελληνικά Πετρέλαια (μέσω της εξαγοράς δραστηριοτήτων της ΒΡ) 82 στρέμματα, ενώ στους ιδιοκτήτες στην περιοχή περιλαμβάνονται ακόμη ο Ο.Λ.Π με 93 στρέμματα και ο δήμος Kερατσινίου - Δραπετσώνας.
Ειδικά για την Εθνική Τράπεζα, η συγκεκριμένη έκταση είναι από τις σημαντικότερες του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ομίλου, ο οποίος μάλιστα έχει εκπονήσει και συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία επιχειρηματικού κέντρου και μαρίνας.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
Η πιο πρόσφατη μελέτη πάντως της νομαρχίας Πειραιά – η 5η κατά σειρά που έχει γίνει από το 1999 μέχρι σήμερα για την ανάπλαση της περιοχής – θεωρείται ανέφικτη από τους τρεις μεγαλοϊδιοκτήτες, τόσο από επιχειρηματικής όσο και από αισθητικής άποψης. Η μελέτη της νομαρχίας, η οποία μάλιστα παρουσιάσθηκε το καλοκαίρι και στην υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, περιλαμβάνει την κατασκευή 2 έως 4 ουρανοξυστών 77 έως 119 μέτρων, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι διάφορες χρήσεις – κυρίως ναυτιλιακής – τη δημιουργία σταθμού του προαστιακού με χώρους καταστημάτων, την κατασκευή δύο μαρινών, μικρού ξενοδοχείου, μεγάλων χώρων πρασίνου κ.ά.
Η μελέτη αναφέρει ως την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για την υλοποίηση του έργου, τη δημιουργία μίας εταιρείας ειδικού σκοπού με μετόχους τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, ώστε στη συνέχεια να είναι πιο εύκολη η είσοδος σε αυτήν ενδιαφερόμενων επενδυτών.