09 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ : ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ΄΄. ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η Ερώτηση που κατέθεσα για την έλλειψη εξυπηρέτησης των νησιών μας λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά, αφορά τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Δήμο Πειραιά.
Ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων της Πολεοδομίας της πρώην Νομαρχίας Πειραιά είναι 56 και όχι 64 γιατί ορισμένοι συνταξιοδοτήθηκαν.

Στο Δήμο Πειραιά από τους 56 υπαλλήλους διατίθενται 33 για να εξυπηρετήσουν μόνο ορισμένες περιοχές όπως τα Κύθηρα, η Αίγινα, η Ύδρα, οι Σπέτσες και η Τροιζήνα.  Είναι λογικό οι υπόλοιποι 23 υπάλληλοι να στελεχώσουν νέες πολεοδομικές υπηρεσίες Δήμων που δημιουργούνται για πρώτη φορά ή ενισχύονται όπως ο Πόρος, η Σαλαμίνα, η Νίκαια-Ρέντης, η Δραπετσώνα- Κερατσίνι, το Πέραμα και αρκετοί από αυτούς παραμένουν στις υπηρεσίες των Αντιπεριφερειών Νήσων και Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πειραιά είναι ανάγκη να αναδιοργανώσει την υπηρεσία της Πολεοδομίας του, να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις  απαιτήσεις των νησιωτών μας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα.  Έφτασαν  μάλιστα ως το σημείο, στα Κύθηρα, να προχωρήσουν σε κλείσιμο του Δημαρχείου. Εμείς άλλωστε αυτούς υπηρετούμε.

Αν αποδεδειγμένα χρειάζεται και άλλο προσωπικό η νέα Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά, δηλώνω ότι είμαι στο πλευρό του. Κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν δηλώθηκε δημόσια από τον Δήμαρχο.
Την αδιαφορία όμως από τη μη υλοποίηση ακόμα και απλών υπηρεσιακών ενεργειών τη νοιώθει κάθε συμπολίτης μας από τα νησιά και αυτό πρέπει να αλλάξει  γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν.