27 Μαρτίου 2024

Δάνειο -μαμούθ συνάπτει ο Δήμος Ηρακλείου

 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Αλέξη Καλοκαιρινού για την υποβολή αίτησης του Δήμου Ηρακλείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, για τη χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 ύψους 26.987.420,40 ευρώ, σ΄ έκτακτη, μονοθεματική συνεδρίαση του.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, αναφέρθηκε στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος, καθιστώντας σαφές ότι αν ο Δήμος δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι την 31η Μαρτίου, το μόνο το οποίο θα μπορούμε να εκτελεί είναι η μισθοδοσία.
«Καμία άλλη ανάγκη, ούτε καν οι ζωτικές δαπάνες του Δήμου δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν» τόνισε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε επίσης το ιστορικό σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας καθώς και το ότι ο προϋπολογισμός είναι ανισοσκελής, διότι τα έσοδα βρίσκονται περίπου στο ύψος των 254.100.000 ευρώ και τα έξοδα στο ύψος των 281.100.000 ευρώ. Συνεπώς η διαφορά για τον ισοσκελισμό ανέρχεται στα σχεδόν 27 εκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι το ύψος του ποσού για το οποίο αναζητείται χρηματοδοτική πηγή.