16 Μαρτίου 2024

Αιχμές κατά Κασσελάκη με παραίτηση Δουζίνα απο το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»!

 Την παραίτησή του μετά από έξι χρόνια θητείας υπέβαλε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς»,δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά  Κώστας Δουζίνας, ενώ παραιτήθηκε και το ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου, Μαρίκα Ιωάννου Φραγκάκη.

Στην επιστολή παραίτησής τους ο κ. Δουζίνας και η κυρία Φραγκάκη αφήνουν αιχμές για τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στο Ινστιτούτο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα φαίνεται ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την σκέψη».

Όπως προσθέτουν «διαφαίνεται ο κίνδυνος να συρρικνωθεί το Ινστιτούτο, να αντικατασταθεί η επιστημονική και θεωρητική δουλειά με επικοινωνιακά τεχνάσματα, να γίνει μία σφραγίδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θεώρησε αναγκαίο να επισκεφτεί το Ινστιτούτο, να ενημερωθεί για το έργο του ή να συναντήσει το Διοικητικό Συμβούλιο παρά την υπερκινητική του δραστηριότητα».

«Η ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να διασώσουμε την τιμή του ονόματος και της ιστορίας του Ινστιτούτου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται ιδεολογικά, δεν έχει δικαιωθεί. Ως θεσμικά υπεύθυνοι οδηγούμαστε, δυστυχώς αναγκαστικά, σε παραίτηση από την θέση του Προέδρου και μέλους του ΔΣ. Ελπίζουμε ότι έτσι δίνεται ευκαιρία στην νέα διεύθυνση και τα κομματικά στελέχη, που αναγνωρίζουν την σημασία του Ινστιτούτου, να υπερασπίσουν τον πολύτιμο αυτό θεσμό που αντιπροσωπεύει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της αριστερής διανόησης και επιστήμης» καταλήγουν στην επιστολή τους.