24 Μαρτίου 2023

Νέα παράταση για το project της ΧΡΩΠΕΙ!

Πιο πίσω, όπως μαθαίνουμε, πάει η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για το project της ΧΡΩΠΕΙ..Στην απόφαση αυτή φαίνεται να καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που είναι υπεύθυνη για τον διαγωνισμό, ύστερα από αιτήματα υποψήφιων επενδυτών.

Οι τελευταίοι, λένε πηγές που γνωρίζουν επικαλέστηκαν την ευρύτερη αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την περίοδο στις διεθνείς αγορές (βλ. Credit Suisse).Δεν έλειψαν πάντως και οι διαφωνίες, απ’ όσους ήθελαν να μην καθυστερήσει άλλο ο διαγωνισμός.Θυμίζουμε πως υπήρξε ήδη μια πρώτη ανατροπή. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα και λίγο πριν την τελική ευθεία αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.Κάτι που κρίθηκε αναγκαίο για να ενταχθεί η επένδυση στο Ταμείο Ανάκαμψης και να αξιοποιηθεί το φθηνό ευρωπαϊκό χρήμα.Πρόθεση είναι η υποβολή των προσφορών να γίνει πριν τη διενέργεια των εκλογών αν και η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι πως δύσκολα θα επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος.

•                   Ειδικά εν μέσω ενός τόσο τεταμένου προεκλογικού κλίματος…ιο πίσω, όπως μαθαίνουμε, πάει η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για το project της ΧΡΩΠΕΙ