12 Αυγούστου 2018

Πειραιάς 9-10 συνδυασμοί και πιθανή ακυβερνησία

9-10 συνδυασμοί ετοιμάζονται  για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές αφού πέραν των επισήμων Αυτοδιοικητικών συνδυασμών ,πολλά από τα ''ψώνια'' που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στη πόλη μύρισαν απλή αναλογική και ετοιμάζονται καταλλήλως.
Ξεκινώντας από τα αριστερά και τη σταθερή ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του ΚΚΕ ,έχουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Αριστερά της και στα δεξία της ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ με προβλήματα στην ηγεσία και τη φυσιογνωμία του ,που πιθανότατα  θα του κοστίσει  ένα τουλάχιστο συνδυασμό δορυφόρο.

Η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής ,αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα στηρίξουν  ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη ,(πράγμα που είναι το πιο πιθανό ),δεν θα αποφύγουν πάραυτα συνδυασμό αντάρτη-ανεξαρτήτου  υποψήφιου με πιθανότερο   το Β.Μιχαλολιάκο ( σε AMBERT ALERT τα 4 τελευταία χρόνια)  και πιθανώς ενός''ανεξαρτήτου '' πράσινου υποψηφίου ...........


Η Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά , η εκπροσώπηση της φασιστικής  Χρυσής Αυγής στο Δήμο αν και είχε εκλέξει 1 δημοτικό σύμβουλο στην αναμέτρηση του 2014,και  ο Κλεισθένης τις δίνει τώρα 2-3 έδρες στις 49 του Δημοτικού συμβουλίου Πειραιώς.
Ακόμα υπάρχουν  χωρίς όμως ισχυρή παρουσία στο Δήμο και με ερωτηματικό στο εάν θα κατέλθουν στην αναμέτρηση του 2019, οι  συνδυασμοί ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Σήφη Βουράκη (1 έδρα το 2014 ) και ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,(1 έδρα το 2014 )  του παραιτηθέντος Α. Καλογερογιάννη.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά η ακυβερνησιμότητα στη δημοτική μηχανή είναι σίγουρα δεδομένη ,αφού για να πάρει ένας συνδυασμός 25 από τις 49 έδρες πρέπει να ξεπεράσει τη πρώτη Κυριακή  το 55% πράγμα που στο Πειραιά δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Όλα τα παραπάνω υπό τη προϋπόθεση ότι τον Μάιο του 2019 ,Κυβέρνηση θα είναι η ίδια ...............