18 Ιανουαρίου 2015

Μέρες του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς στην Αντι-Περιφέρεια Νήσων!

Τις πιο ένδοξες μέρες του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, βιώνει η Περιφέρεια Αττικής, όπως φαίνεται στο έγγραφο, που εστάλη από το γραφείο του Αντι-Περιφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων Τάκη Χατζηπέρου, και παρουσιάζει σήμερα το Πρώτο Θέμα. Με βάση το οποίο δίνεται «γραμμή» , για τον τρόπο που πρέπει οι Δήμαρχοι να συντάξουν την επιστολή για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, που οι ίδιοι μετά θα πρέπει να στείλουν προς την Περιφερειάρχη.
Στο αναλυτικό σημείωμα, που έχει στη διάθεσή του το Πρώτο Θέμα η καθοδήγηση αφορά τόσο στο πως θα απευθυνθούν στην κ. Δούρου όσο και στο να υπογραμμίσουν τη νέα κουλτούρα διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής.

Οι Δήμαρχοι υποχρεούνται να «χαϊδέψουν» με την
επιστολή τους τις νέες θέσεις και τον σχεδιασμό της κας Δούρου και προφανώς να συμμορφωθούν με αυτές.Ειδικό ενδιαφέρον χρήζει το γεγονός πως μέσα από το έγγραφο καθηγούνται οι Δήμαρχοι, να διατυπώσουν απόψεις για το Νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό, ο οποίος δεν υφίσταται!Να εκφράσουν δηλαδή άποψη για κάτι που δεν υπάρχει.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολιτική πρακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές, δηλώσεων νομιμοφροσύνης και πολιτικής υποταγής.
Οι κακές γλώσσες λένε πως το γεγονός πως η Περιφέρεια έχει το «ταμείο» και τα μοιράζει στους Δήμους, δημιουργεί μια ανταλλακτική σχέση μεταξύ τους, προκειμένου να τσιμπήσουν όσα περισσότερα λεφτά μπορούν από το ΕΣΠΑ.
Πρώτο Θέμα