22 Νοεμβρίου 2014

Ανθρωποκυνηγητό για τον Αλβανό δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο


Στα ίχνη του δράστη, που «γάζωσε» με καλάσνικοφ του στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου νυχτερινό κέντρο με την επωνυμία «Ετσι Απλα» στο Μικρολίμανο, φέρεται να βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεκαπέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης. Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για άτομα νεαρής ηλικίας, από 20 έως 39 ετών.
Όπως προκύπτει, πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, 35 ετών, φερόμενο ως δράστη τρίων ακόμη παρόμοιων ενόπλων επιθέσεων, δύο σε καφετέριες - μπαρ του Αγ. Παντελεήμονα και μιας ακόμη στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Η πρώτη επίθεση είχε σημειωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2014 σε καφετέρια - μπαρ (στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης). Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν πυροβολίσει εναντίον του καταστήματος με καλάσνικοφ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 44χρονος Έλληνας θαμώνας και μια 21χρονη υπάλληλος από την Αλβανία.
Το δεύτερο «χτύπημα» καταγράφηκε το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου στην οδό Αριστοτέλους 106, όταν, δύο, πιθανότατα, άτομα γάζωσαν την καφετέρια με 12 σφαίρες, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σταμάτησαν έξω από μπαρ και μετά τους πυροβολισμούς, και πάλι με καλάσνικοφ, τράπηκαν σε φυγή.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ