14 Οκτωβρίου 2014

‘’Ανατρεπτικοί’’ Βλαχο-Δήμαρχοι με μέσο (πάντα) το Υπουργείο Εσωτερικών



 Διάβαζα τις προάλλες φλογερά κείμενα Δημάρχων και δ. συμβούλων παλιών και νέων που με τις υπογραφές τους σε διάφορα μανιφέστα μας καλούσαν σε ΑΝΑΤΡΟΠΗ κατά των παρεμβάσεων του Κεντρικού κράτους κ.α.
Χθες σχεδόν οι ίδιες υπογραφές μοστράρουν σε έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών για να παρέμβει σε ένα θέμα αμιγώς  Αυτοδιοικητικού χαρακτήρα &  μάλιστα ζητάνε από τον
Α. Ντινόπουλο  να κάνει ‘’νταντά’’ το Δήμαρχο Αθήνας στο θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής της Γ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε .Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση Καμίνη στο Υπουργό όπου αναφέρει ……….

‘’Επειδή, κύριε Υπουργέ, στο ως άνω έγγραφό σας αναφέρεστε σε επιστολή που σας έχουν απευθύνει δήμαρχοι “με την οποία διαμαρτύρονται έντονα ότι η απόφασή (μου) αυτή δεν βρίσκεται εντός του νομικού πλαισίου που διέπει την συγκεκριμένη διαδικασία”, θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι ανάρμοστο δήμαρχοι να απευθύνονται στον ομόλογό τους δήμαρχο Αθηναίων, μέσω του “εποπτεύοντος” υπουργού, ο οποίος μάλιστα τον καλεί να “ανακαλέσει, σήμερα κιόλας” την απόφασή του. Πληροφορούμαι μάλιστα από το διαδίκτυο, ότι την επιστολή αυτή υπογράφουν δήμαρχοι που προσφάτως εμφανίστηκαν στο προσκήνιο επαγγελλόμενοι μια γενική “Ανατροπή” στα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι, αντί οποιασδήποτε ανατροπής, εγώ βλέπω να αναπαράγονται με την πρώτη ευκαιρία οι πιο σκοτεινές παραδόσεις κηδεμόνευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία’’.