19 Ιουλίου 2014

Συμφωνία μετά από συνάντηση Βενιζέλου – Αθανασίου?

Προς πάγωμα ή «πολιτική λύση» διαφαίνεται ότι δίνεται μετά την συνάντηση που είχαν χθές Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.
Η συνάντηση, έγινε μία μέρα μετά την τελευταία εκδήλωση φορέων της πόλης στην οποία διατυπώθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της μη μεταφοράς του Δικαστικού Μεγάρου εκτός των ορίων του δήμου Πειραιά, συμφωνήθηκε να «παγώσει» το ζήτημα.Να σημειώσουμε ότι ο Αντιπρόεδρος ήταν καλά ενημερωμένος για το όλο θέμα από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και π.Βουλευτή Πειραιά Δημ. Καρύδη .
Η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά από την οδό Σκουζέ και Φίλωνος στο κτίριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών, που μήνες τώρα διχάζει φορείς και πολίτες του Πειραιά, φαίνεται ότι δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και αυτό γιατί η μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης γίνεται μεν σ’ ένα κτίριο του Δημοσίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, το οποίο όμως πολύ σύντομα πρόκειται να περάσει σε ιδιώτες, καθώς περιλαμβάνεται στα υπό ιδιωτικοποίηση ακίνητα που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Με λίγα λόγια, τα δικαστήρια μεταφέρονται σ’ ένα κτίριο του Δημοσίου -ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ)- το οποίο θα πουληθεί σε ιδιώτη για να το νοικιάσει στη συνέχεια στο Δημόσιο.