22 Ιουνίου 2014

Οι ακτιβιστές των ευρωσοσιαλιστών

Είναι οι νέοι σοσιαλδημοκράτες που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους τις εσωκομματικές διαμάχες στα κόμματα της ελληνικής Κεντροαριστεράς  και να δράσουν ως μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος υποστηρίζοντας με όλες τους δυνάμεις την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σούλτς.
Έφτιαξαν ομάδες ακτιβιστών στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Σπάρτη και το Ρέθυμνο και έκαναν έναν …ευρωπαϊκό προεκλογικό αγώνα πηγαίνοντας πόρτα- πόρτα και καφενείο-καφενείο σε μία περίοδο που οι πολιτευτές των κομμάτων που ανήκουν στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας κυρίως από το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονταν  να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κόσμο.

Τα πρόσωπα των PES activists στην Ελλάδα είναι νέοι επιστήμονες που έχουν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στη νεολαία ΠΑΣΟΚ και έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον ακτιβισμό των νέων σοσιαλδημοκρατών μεταφέροντας την τεχνογνωσία της πολιτικής δράσης από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα του Μνημονίου.Στο Πειραιά  συντονιστής των PES activists , Ανδρέας Βεντούρης, δηλώνει : «Βιώνουμε μία περίοδο ραγδαίων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων και δυστυχώς η συγκυρία έχει επιφέρει τη συντηρητική διοίκηση της Ευρώπης με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι PES Activists Πειραιά δημιουργήθηκαν στη βάση της ανάγκης για δημιουργική έκφραση και δράση νέων ανθρώπων που εκφράζονται από τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πρόθεση να υποκαταστήσουμε κάποιο υφιστάμενο πολιτικό υποκείμενο ή όργανο, ούτε να μετεξελιχθούμε σε τάση, ρεύμα, συνιστώσα ή οποιαδήποτε άλλη «μοδάτη» πολιτική συνισταμένη. Προτεραιότητές μας είναι: Η συνεργασία με όλα τα Ευρωπαϊκά Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα σε επίπεδο βάσης, η  ενημέρωση για τον εναλλακτικό δρόμο που προτείνει το ΕΣΚ, το κάλεσμα για συνεργασία με τη βάση όλων των όμορων πολιτικών δυνάμεων, η  συζήτηση, η σύγκλιση, η επεξεργασία προτάσεων και θέσεων και ο εμπλουτισμός των προτάσεων του ΕΣΚ. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο μονοπάτι των επερχόμενων εξελίξεων να επικρατήσει αυτή η ατζέντα και όχι η συζήτηση περί προσώπων, κουτσομπολιών ή προσωπικών βλέψεων. Και θα τα καταφέρουμε. Περισσότερο από ανάγκη είναι επιλογή».
The ΤΟC.gr