16 Μαΐου 2014

Kαρβουνάς: Υπέρ αδυνάτου

 Αν προσπαθούσε κανείς να επιλέξει την πολυτιμότερη υπόσχεση στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Γιάννη Μώραλη, θα έμοιαζε σαν να προσπαθεί να επιλέξει το σημαντικότερο μήνυμα στην ‘’επί του όρους ομιλία’’. Όλα τα μέτρα που προτείνονται στους Δημότες του Πειραιά είναι πολύτιμα και σημαντικά.
Εγώ όμως στέκομαι στα μέτρα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική και στη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ατόμων.Συνηθίσαμε να λέμε ότι η ποιότητα μιας κοινωνίας εξαρτάται από το ενδιαφέρον που δείχνει η κοινωνία αυτή για τα αδύναμα μέλη της.
Βεβαίως, η κάθε Δημοτική Αρχή εφαρμόζει τη δική της κοινωνική πολιτική.
Η κοινωνική πολιτική του Γιάννη Μώραλη ξεχωρίζει, γιατί δε στέκει μόνο στη φιλανθρωπική θεώρηση του θέματος, πεδίο που δραστηριοποιείται έμπρακτα και η Ιερά Μητρόπολη.
Ο Γιάννης Μώραλης πέραν της φιλανθρωπίας και φιλεσπλαχνίας, προτείνει τον συντονισμό και τη συνέργεια ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, Φορέων και Ιδιωτών, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς κατακερματισμό δυνάμεων και δράσεων προκειμένου :
1.Να εξασφαλιστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των απόρων και ανασφάλιστων ατόμων.
2.Να εξασφαλιστεί, όπου απαιτείται, η Συμβουλευτική υποστήριξη των ΑμεΑ, των ανέργων και των ατόμων της λεγόμενης τρίτης ηλικίας.
3.Να αναπτυχθούν χώροι δημιουργικής και εν μέρει επαγγελματικής απασχόλησης των ΑμεΑ.
4.Να τονωθεί ο πραγματικός εθελοντισμός, ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές αξίες της ζωής.
5.Να επεκταθεί το έργο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και σε δράσεις που αφορούν σε άτομα που βιώνουν ή και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, χωρίς να αναλώνεται η όλη δραστηριότητα της Επιχείρησης σε παροχές μεταπρατικού χαρακτήρα.
Σε μια κοινωνία ιδεατή αυτά θα ήταν αυτονόητα.
Σήμερα, δυστυχώς αποτελούν το ζητούμενο, και η λύση που προτείνεται από τον Γιάννη Μώραλη είναι και εφικτή και εφαρμόσιμη.
Νικόλαος Καρβουνάς
Γιατρός Πνευμονολόγος
Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΕΙΡΑΙΑ