05 Μαΐου 2014

Και « αντικυβερνητικός» τώρα ο Μιχαλολιάκος! Ζητά να μην πωληθεί ο ΟΛΠ


Την κατηγορηματική του αντίθεση στην προωθούμενη από την κυβέρνηση πώληση του ΟΛΠ, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά , Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος που συνήθιζε μέχρι σήμερα να υπεραμύνεται της πολιτικής που ακολουθούσε ο κουμπάρος του – πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς και να τονίζει τα …πόσα θετικά έχει πράξει για τον Πειραιά , τώρα παίρνει αποστάσεις από την κορυφαία προσωπική του επιλογή , που είναι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ και την οποία επέβαλε παρά τη διαφωνία του κυβερνητικού του εταίρου του ΠΑΣΟΚ .

Ο Δήμαρχος Πειραιά , διαπιστώνοντας προφανώς ότι αυτή η απόλυτη κομματική και προσωπική του ταύτιση  με τις επιλογές του κ. Σαμαρά και της ΝΔ της οποίας υπουργός ήταν επί Καραμανλή , έχει επιπτώσεις στην εκλογική του απήχηση , δήλωσε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του ΟΛΠ .
Συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Πειραιά  και  συνομίλησε με εργαζόμενους του ΟΛΠ, όπου δήλωσε ότι « το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Η ψυχή του Πειραιά δεν πωλείται. Είναι το εθνικό μας λιμάνι και η σημαία μας».
Πρότεινε  δε « οι μετοχές της ΟΛΠ ΑΕ να περιέλθουν στο Δήμο Πειραιά με δέσμευση να μην πωληθούν».
Ο κ. Μιχαλολιάκος , υπογράμμισε , « θέση μας είναι όχι μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν και νέες γύρω από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Λιμάνι και πόλη είναι ένα. Στόχος μας είναι να “γκρεμίσουμε” το τείχος που χωρίζει την πόλη από το λιμάνι και η πρόσβαση να είναι ελεύθερη στους πολίτες όπως ήταν στο παρελθόν και θυμόμαστε όλοι μας.»