24 Μαΐου 2014

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Γ.Μώραλη

Για ενωμένο λαό, έξω από διαχωριστικές γραμμές και παρατάξεις έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, στην μεγάλη του συγκέντρωση, λίγο πριν τις κάλπες ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η πόλη χρειάζεται όραμα και ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του ενόψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής, είπε ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί ο «Πύργος» και να επιστρέψουν τα «Ποσειδώνια» το 2016 στην πόλη, ενώ ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να αναλάβουν δημόσια δέσμευση ότι ο Πειραιάς και ο δήμος θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των δεσμεύσεων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πρόσθεσε ότι η πόλη του Πειραιά είναι πύλη εισόδου και εξόδου υπηρεσιών και προϊόντων τουριστών και εμπορίου και κατέχει στρατηγική θέση στον εθνικό σχεδιασμό και νευραλγική θέση στη Μεσόγειο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δήλωσε, επίσης, ότι οι συνεργάτες του έχουν ήδη εκπονήσει τεκμηριωμένες μελέτες, ότι αν ο Πειραιάς μετατραπεί σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο συγκοινωνιών, επικοινωνιών, logistics, εμπορίου και σε λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα, θα επιφέρει πόρους στην πόλη πλέον των 3 δισ. ευρώ και 35.000 θέσεις εργασίας.
Αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, έκανε λόγο για παρελθόν και για σελίδα που γύρισε, και τον κάλεσε να διαφυλάξει έστω και την ύστατη στιγμή την υστεροφημία του αλλά και να μην το κάνει, όπως συμπλήρωσε, δεν πειράζει. Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι την επόμενη των εκλογών θα έχει θέση στο δημοτικό συμβούλιο.
«Τον θέλουμε συμμέτοχο και αυτόν σε μια διαδικασία που θα είναι πρωτόγνωρη και τον θα τον κάνει να αλλάξει και να πιστέψει και αυτός σε μια άλλη νοοτροπία και λογική που θέλει τον δήμαρχο να διοικεί και να δουλεύει για τον δήμο και όχι ο δήμος να δουλεύει για τον δήμαρχο» πρόσθεσε.