13 Μαΐου 2014

Σειρά φόνων κρύβει πίσω του η εξιχνίαση ενός εγκλήματος στον Πειραιά

Στοιχεία για νέες εγκληματικές επιθέσεις των τριών Αλβανών -δύο άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 25 ως 35 ετών- για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν σκοτώσει πριν από ενάμιση χρόνο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στον Πειραιά φαίνεται να έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν ανακαλύψει ότι οι τρεις δράστες είχαν ενοικιάσει τα τελευταία χρόνια σειρά διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας με ψεύτικα στοιχεία προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για άλλες εγκληματικές επιθέσεις. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αποφασίσθηκε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων ώστε να προσδιορισθεί η εγκληματική δράση τους.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική ενημέρωση της προηγούμενης εβδομάδας, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε τη διπλή ανθρωποκτονία δύο ατόμων ηλικίας 60 και 63 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν δολοφονημένοι το μεσημέρι της 13ης Σεπτεμβρίου μέσα σε δύο διαμερίσματα στην πολυκατοικία που διέμεναν, στην οδό Καλλέργη στον Πειραιά.

Η 60χρονη βρέθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου όπου διέμενε με τον σύζυγό της, ενώ ο 68χρονος σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, το οποίο ήταν προς ενοικίαση. Τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα όπου διέμεναν παρουσίαζε εικόνα έρευνας. Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και τα Πατήσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τα θύματα είχαν αναλάβει τη διαχείριση της πολυκατοικίας, την είσπραξη των ενοικίων από τους εκμισθωτές και την επίδειξη των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων. Με αυτό το πρόσχημα τους είχαν προσεγγίσει οι τρεις δράστες οι οποίοι τελικά τους λήστεψαν και τους δολοφόνησαν.Ο ένας από τους δράστες είχε παρουσιασθεί με τα στοιχεία ταυτότητα υπαρκτού προσώπου που ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο εν λόγω 35χρονος ήταν φίλος των τριών ομοεθνών από την ίδια περιοχή της Αλβανίας. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε δεν είχε ιδέα για τα εγκληματικά σχέδιά τους.

Από σειρά στοιχείων που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται ότι οι τρεις Αλβανοί διέμεναν στην πολυκατοικία που έγινε ο φόνος και υποστήριξαν στην ανάκριση ότι «σκότωσαν τον διαχειριστή αφού πρώτα ήλθαν σε αντιπαράθεση μαζί του γιατί δεν τους είχε καταβάλει χρήματα για κάποιες εργασίες που είχαν κάνει στην πολυκατοικία». Κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται και από το ότι από το διαμέρισμα που έμενε το άτυχο ζευγάρι εκλάπησαν διάφορα τιμαλφή αμέσως μετά τον φόνο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν στην ταυτότητα των δραστών από μαρτυρικές καταθέσεις γειτόνων των θυμάτων αλλά και από κυκλώματα κλεπταποδόχων. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της προανάκρισης, οι τρεις αλλοδαποί κακοποιοί είχαν ενοικιάσει σειρά καταλυμάτων και είχαν πιθανόν ευρύτερη εγκληματική δραστηριότητα με ληστρικές επιθέσεις σε σπίτι