22 Απριλίου 2014

Με τον Δρίτσα ο Δήμητρης Γκερλές!! Μας καλεί σε συστράτευση


Τις τελευταίες ημέρες πρωτόγνωρα φαινόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνύονται στην πόλη του Πειραιά. Πολιτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα, παλιές και νέες κόντρες προσώπων, μανιάτικες εσωκομματικές βεντέτες αναβιώνουν και αναζητούν το ρόλο τους εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με μια Ελλάδα σε κρίση, με πολίτες που υποφέρουν, αμφισβητούν και απαξιώνουν, φαίνεται αδιανόητο να παίζονται παιχνίδια εξουσίας και να επιχειρείται, για μια ακόμη φορά, υφαρπαγή της ψήφου τάζοντας και πουλώντας το "όνειρο" για δουλειά, ανάπτυξη και αξιοπρεπή διαβίωση. Στις συνθήκες αυτές που έχουν επιβληθεί, ο καθένας από εμάς που διαθέτει αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αίσθημα αλληλεγγύης θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τις προοδευτικές δυνάμεις, σε κοινό αγώνα και πρόγραμμα για ουσιαστική ανάπτυξη της πόλης ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά η ανεργία και η φτώχεια.
Το κάλεσμα του "Λιμανιού της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας" για συστράτευση, συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων θα πρέπει να αγγίξει τις καρδιές όλων μας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταθούμε με δύναμη ως πολίτες απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και κατά συνέπεια η πόλη μας.

Τα 12 χρόνια παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποδεικνύουν τη συνέπεια και τη μαχητικότητα της κίνησης και των στελεχών του. Πάντα με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις αντιμετωπίζουν δυναμικά με κινηματική αντίληψη τα προβλήματα σε αντίθεση με αυτούς που εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν το "βόλεμα", τη στασιμότητα και την υπακοή σε συμφέροντα που δεν αφορούν την πόλη.
Ιδιαίτερα στα θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Οικολογίας και αξιοποίησης ελεύθερων χώρων για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, "συναντηθήκαμε" αρκετές φορές αν και σε διαφορετικές δημοτικές κινήσεις γιατί η σκέψη, το συναίσθημα και η δυναμική που αφορούσε την πρόοδο της πόλης ήταν κοινή, όπως στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, στις αποκαθηλώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και αλλού.
Ο επικεφαλής της Κίνησης Θοδωρής Δρίτσας, αποτελεί προσωπικότητα η οποία αδιαμφισβήτητα έχει κερδίσει την εκτίμηση των πολιτών του Πειραιά, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν σαν επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος και Βουλευτής αφού έχει επιδείξει σοβαρότητα, ευθύτητα και υπευθυνότητα. Έχει αποδείξει ότι σέβεται την πολιτική διαφορετικότητα όταν αυτή συνδυάζεται με μαχητικότητα, εντιμότητα και διάθεση για προσφορά. Έναν τέτοιο άνθρωπο και πολιτικό χρειάζεται ο Πειραιάς για να αναλάβει επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, για να αναπτυχθεί η πόλη και να μπορέσει να αποτραπεί το ξεπούλημα του λιμανιού που επιχειρείται και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο Δημοκρατικός Πειραιάς δεν ήταν και δεν πρέπει να γίνει σημαία ευκαιρίας των επιχειρηματιών, ούτε πολιορκητικός κριός για τα συμφέροντα του μνημονιακού πρωθυπουργού και του τοπικού εκπροσώπου του.
Σε αυτό το κάλεσμα οφείλουμε όλοι να δηλώσουμε παρόντες.
Δημήτρης Γκερλές
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Πρώην Αντιδήμαρχος Πειραιά