30 Απριλίου 2014

Δούρου - Σακελλαρίδης: Καμία ακροδεξιά συμμορία δεν πρόκειται να μας φοβίσει

Την επίθεση κατά μελών της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Δύναμη Ζωής» στον Κολωνό καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο συνδυασμοί. Για τραμπουκισμούς Χρυσαυγιτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει " ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα "μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής» που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στον Κολωνό, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από ακροδεξιά νεοφασιστικά στοιχεία. Οι τραμπούκοι απομονώθηκαν από πολίτες και παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι έκαναν εκείνη τη στιγμή δωρεάν διανομή τροφίμων.
Παρά τα όσα ισχυρίζεται μια μερίδα αμετανόητων ΜΜΕ, προσφέροντας για πολλοστή φορά άλλοθι και κάλυψη στην δράση των φασιστικών ομάδων, οι τραμπούκοι δεν είχαν καμία σχέση με τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών. Τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Δύναμης Ζωής» παρέμειναν στον χώρο και συνέχισαν να μοιράζουν το υλικό τους στους πολίτες".
Ακόμα με αφορμή τη σημερινή επίθεση κατά των συνεργατών της Ρένας Δούρου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και κάθε προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου πολιτικού λόγου από όπου και αν αυτή προέρχεται. Τέτοια επεισόδια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτά σε μια δημοκρατική κοινωνία και σε ένα πολίτευμα που βασίζεται στο διάλογο».