12 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: προβληματικές οι περισσότερες επιλογές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Λάθος στρατηγικής και τακτικής ήταν οι  περισσότερες επιλογές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ιδίως για τις περιφέρειες, όχι μόνον, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, αλλά ήταν και λανθασμένες.
Και σε ότι αφορά τα πρόσωπα και κυρίως στην αντίληψη («να καταγράψουμε τις δυνάμεις μας») που κυριάρχησε για τις επιλογές των προσώπων. Αντί να δημιουργήσουν συμμαχίες και να παρουσιάσουν ένα πρόπλασμα
μελλοντικής διακυβέρνησης, προτίμησαν να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες στις δυνάμεις που απελευθερώνει η κρίση και κυρίως στο λεγόμενο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Και το πληρώνουν με εσωστρέφεια, γκρίνια, αλλά και παραχωρώντας έδαφος σε άλλους για να κάνουν παιχνίδι, να αθροίσουν δυνάμεις και να θολώσουν το τοπίο.
Κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις και θα αποτυπωθεί και στη κάλπη της 18ης Μαΐου.
 Όσο προβληματικές και να είναι αυτές, με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σαρώνει. Θα έπρεπε να καταγράφεται με ευκρίνεια η αδιαμφισβήτητη πλειοψηφική του δυναμική και όχι, όπως συμβαίνει, να κυριαρχεί η ρευστότητα. Αν μάλιστα η, πιθανολογούμενη, απώλεια της μάχης του χάρτη των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν ισοφαριστεί με καταφανή διαφορά από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές -ο εστί μεθερμηνευόμενο, να επιβεβαιώνεται ο Κουμουνδούρειος χαρακτηρισμός της ευρωκάλπης ως «δημοψήφισμα»- τότε το πρόβλημα ενδέχεται να μεταναστεύσει από την κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.
matrix24