17 Δεκεμβρίου 2013

H "Ροζέτα" στο Λιμάνι της Αγωνίας

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 8.45 το απόγευμα προβολή της ταινίας "Ροζέτα" σε σκηνοθεσία: Λικ και Ζαν Πιερ Νταρντέν. Παίζουν οι Εμιλί Ντεκέν, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε, Αν Ιερνό, Ολιβιέ Γκουρμέ
Είναι μια βελγική ταινία του 1999 που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και καλύτερης ερμηνείας για την Εμιλί Ντεκέν. Η νεαρή Ροζέτα, που ζει με την μητέρα της σε μια παραγκούπολη στις παρυφές των Βρυξελλών, κυνηγημένη από την ντροπή του περιθωρίου δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να διεκδικήσει μια θέση στην κοινωνία, να βρει δουλειά για να είναι όπως οι άλλοι. Θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή σε έναν κόσμο καλύτερο από το νοικιασμένο τροχόσπιτο της αλκοολικής μητέρας της. Η πατερναλιστική φιγούρα του Ολιβιέ Γκουρμέ καραδοκεί. Ο φόβος την οδηγεί στα όρια της τρέλας. Δεν εμπιστεύεται, δεν αφήνεται, δεν περιμένει...Η ιδέα του χαρακτήρα της Ροζέτα προήλθε από εκείνον του ήρωα στο «Κάστρο» του Κάφκα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε τρόφιμα διαρκείας, όπως γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ζυμαρικά κ.ά., για το πρόγραμμα επισιτιστικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας.

Λιμάνι της Αγωνίας
Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78,
Πειραιάς