29 Δεκεμβρίου 2013

Πρόοδο διαπιστώνει ο Μάριο Ντράγκι

Πρόοδο σε κάποιους τομείς διαπιστώνει ο Μάριο Ντράγκι αναφερόμενος στην Ελλάδα, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί Ελλάδα και Γαλλία να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Κάτι αντίστοιχο τόνισε άλλωστε και ο πρόεδρος της Bundesbank Γ. Βάιντμαν.
Στην Ελλάδα υπάρχει μια εξέλιξη προς το καλύτερο σε κάποιους τομείς, ωστόσο, η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, επισημαίνει σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel o Mάριο Ντράγκι.

“Η χώρα θα πρέπει να κάνει περισσότερα και επ` αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι οι δανειστές θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη υπομονή με την Αθήνα. Στην εν λόγω συνέντευξη ο Ντράγκι υπερασπίζεται την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων και αποκρούει την κριτική που του ασκείται στη Γερμανία.
Συνολικά, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Ντράγκι εκτιμά πως η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι θετική και παραπέμπει στην ανάκαμψη που σημειώνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. «Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά υπάρχουν πολλές ενθαρρυντικές ενδείξεις», αναφέρει σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΕΚΤ.