24 Δεκεμβρίου 2013

Σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών-Άγνωστα ακόμη τα πρόσωπα

Στις 13 περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ως προς τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, τα ονόματα αναμένεται να καθοριστούν στα μέσα Ιανουαρίου, σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κλήθηκαν τη Δευτέρα να συζητήσουν για την τακτική και τους στόχους που πρέπει να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στους δήμους όσο και στις περιφέρειες.
Στόχος του κόμματος είναι να κερδίσει τουλάχιστον 2 με 3 περιφέρειες και ταυτόχρονα οι εκλογικοί συνδυασμοί που θα στηρίξει να είναι και στον δεύτερο γύρο. Επικεφαλής στη μάχη των περιφερειών αναμένεται να τεθούν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές, σηματοδοτώντας τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης.
Πάντως, στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν θα είναι εύκολη και, ως εκ τούτου, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανασυγκρότηση των τοπικών κινήσεων και τη σύνδεσή τους με κοινωνικά κινήματα και πρόσωπα τα οποία χαίρουν εκτίμησης από τους πολίτες.