29 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ Πειραιά:«Αγάπα τον Θεόν εξ’ όλης της καρδίας και εξ’ όλης της ψυχής σου»

O Λόγος του Χριστού αναφέρει ότι πρέπει να τηρούνται με συνέπεια, δύο σπουδαίες θείες εντολές. «Αγάπα τον Θεόν εξ’ όλης της καρδίας και εξ’ όλης της ψυχής σου» και «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν». Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι να κηρύττει και να εφαρμόζει τον Λόγο του Χριστού. Να δίνει το παράδειγμα, να στέκεται με αγάπη δίπλα στον άνθρωπο, να τελεί το σημαντικό έργο της χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις…
Το μίσος, η κατακραυγή και η στοχοποίηση - τιμωρία της διαφορετικότητας δεν συμβαδίζουν σε καμία περίπτωση με την πανανθρώπινη και κοινωνική αποστολή της Εκκλησίας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συμβίωση ανάμεσα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά διορθώνοντας τη στρέβλωση της μη ισότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στο νόμο και του σεβασμού στην ιδιωτική ζωή.
Άλλωστε, η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επειδή ο νόμος 3719/2008 έδωσε τη δυνατότητα μόνο σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης και ζήτησε την άμεση τροποποίηση του σχετικού νόμου.
Η χθεσινή ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ότι θα αφορίσει όσους βουλευτές τολμήσουν να υπερψηφίσουν την τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης και ο άμεσος συσχετισμός του με την παιδοφιλία και την ανηθικότητα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο της Εκκλησίας, επικροτούν τον κοινωνικό ρατσισμό και αποπνέουν μίσος και οργή.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Πειραιά να καταδικάσουν απερίφραστα την ανακοίνωση του Μητροπολίτη και την επιστροφή στο σκοταδισμό και να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.