Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Real Fm για το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση, της μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και τον φόρο ακινήτων. «Ανεξάρτητα από το πώς έχει εισπραχθεί η θέση παρών στη βουλή, εμείς θέλαμε να οριοθετήσουμε την αντίθεση μας προς την ασκούμενη πολιτική αλλά και την αντίθεση μας προς την δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε κανένα στοιχείο ανοχής στην κυβέρνηση», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:


«Κατανοώ αυτό που λέει η κ .Μπακογιάννη, αλλά η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση γιατί οι λόγοι που αποχώρησε είναι σαφής και εξακολουθούν να υφίστανται», είπε ακόμα και πρόσθεσε:
«Δεν έχουμε την πολιτική διάθεση και δεν θα μπαίναμε σε καμία συζήτηση».
«Με τα δεδομένα που σήμερα υφίστανται δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης.
«Το συνέδριο μας θα συζητήσει μια επικαιροποιημένη πρόταση για την πορεία της χώρας, αλλά και την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Επίσης θα συζητηθεί η συγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή πολιτική του στάση, δεν θα είναι προσκεκλημένο σε αυτή τη συζήτηση», είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης.