16 Μαΐου 2013

Ήττα για τα συνδικαλιστικά παιχνίδια- χωρίς προβλήματα οι εξετάσεις

Τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ είναι ενδεικτικά για το που μπορεί να καταλήξει μια κινητοποίηση όταν είναι τυφλή κι όταν πάει κόντρα στη θέληση της κοινωνίας η οποία πλέον δεν ανέχεται συνδικαλιστικά παιχνίδια.
Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και σε κάποια στιγμή οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πρόταση για αναστολή της απεργίας που είχαν προκηρύξει μέσα στις Πανελλαδικές.
Έμειναν μόνο οι εξωκοινοβουλευτικοί που ήθελαν απεργία και αντάρτικο στην επιστράτευση αφού και το ΠΑΜΕ είχε καταλάβει από την αρχή το αδιέξοδο.

Στη συνέχεια η πρόταση για μη απεργία τέθηκε σε ψηφοφορία, επικράτησε πανικός, οι τρεις παρατάξεις την πήραν πίσω και κατέθεσαν τις αρχικές τους θέσεις.
Τελικά ψηφίστηκε απεργία αλλά και –οξύμωρο- συμμόρφωση με την επιστράτευση.
Ήταν, όμως, φανερή η διάσπαση στο συνδικαλιστικό όργανο το οποίο κατάλαβε κατόπιν εορτής το λάθος του αλλά και το γεγονός ότι δεν είδε κανένα σύμμαχο. Άλλωστε, δύο φορές ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν αδειάσει την ΟΛΜΕ ενώ και το ΣτΕ δεν δέχθηκε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιστράτευσης.
Η συνεδρίαση ανέδειξε τα τρομερά αδιέξοδα που υπάρχουν στους κόλπους των εκπαιδευτικών οι οποίοι, ακόμη και δίκαιο να έχουν, το έχασαν μόλις αποφάσισαν να κάνουν μπάχαλο τις Πανελλαδικές.
Υπάρχουν, όμως, και δύο σημαντικά σημεία που πρέπει να σταθούμε αφού τα πάντα δείχνουν ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις εξετάσεις την Παρασκευή.
Το πρώτο είναι η δεινή συνδικαλιστική ήττα που υπέστη ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν το μόνο κόμμα που χάιδευε τα αυτιά της ΟΛΜΕ και συμφωνούσε με το μπάχαλο στις Πανελλαδικές. Το γεγονός ότι οι Κινήσεις που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου ήταν κι αυτές που κατέθεσαν πρόταση για αναστολή της απεργίας, δείχνει τα τρομερά αδιέξοδά τους. Διότι είναι εύκολο να χαϊδεύεις αυτιά και να επιλέγεις την τυφλή σύγκρουση. Όμως, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης η κωλοτούμπα είναι η εύκολη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση και ειδικά ο Αν. Σαμαράς και ο Κ. Αρβανιτόπουλος πέτυχαν μια σημαντική νίκη. Εννοούμε ότι πέτυχαν τον βασικό στόχο που ήταν και απαράβατος κανόνας. Δηλαδή να ξεκινήσουν οι εξετάσεις χωρίς προβλήματα.
Διότι αν γινόταν μπάχαλο οι Πανελλαδικές τότε η κατάσταση για την κυβέρνηση και για την κοινωνία θα ήταν πολύ χειρότερη. Η σταθερή στάση της κυβέρνησης συνέβαλε στο να καταλάβουν οι συνδικαλιστές ότι δεν τους παίρνει. Όλοι οι συνδικαλιστές, ακόμη και οι «γαλάζιοι».
Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι αν θέλουν οι καθηγητές να μη φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι, ας κάνουν περήφανα τη δουλειά τους κι ας βρουν άλλους τρόπους κι άλλους χρόνους για κινητοποιήσεις.
Τώρα έχουν την ευκαιρία να το σκεφτούν καλύτερα.
antinews