24 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Πειραιά :Η κοινωνική πολιτική δεν είναι εμπόριο που ανταλλάσσεται με ψήφους

Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι με πρόσχημα τη φτώχεια των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση, μπορούν να στήνουν φιέστες και να τους υποβάλλουν σε διαδικασίες που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους.
Η απάντηση στη φτώχεια δεν δίνεται ούτε με την παραβίαση των Νόμων ούτε με επικοινωνιακά σόου και σίγουρα όχι στήνοντας ανθρώπους σε ουρές που ταπεινώνουν για να τους μοιράσεις προϊόντα.
Η κοινωνική πολιτική δεν είναι εμπόριο που ανταλλάσσεται με ψήφους και με ευκαιριακή δημοτικότητα.
Ο αγώνας κατά της φτώχιας είναι καθημερινός και όχι μια φορά το χρόνο μπροστά στις κάμερες ή όταν επιβάλλουν μικροκομματικές ανάγκες.
Προς ενημέρωση των εσχάτως… ευαίσθητων τους ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πειραιά και η Εκκλησία της πόλης μας φροντίζουν καθημερινά και όχι ευκαιριακά και για το θεαθήναι, χιλιάδες πολίτες που έχουν ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό και για είδη πρώτης ανάγκης, χωρίς να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία. Χωρίς να βάζουν κριτήρια που προσβάλλουν ακόμη και το νόημα των Χριστουγέννων.
Επανερχόμαστε όμως στο αρχικό μας ερώτημα που σκοπίμως παραβλέπει η «Χρυσή Αυγή». Γιατί παραβίασαν το Νόμο; Γιατί δεν ζήτησαν άδεια, όπως θα έκανε κάθε πολίτης και κάθε κόμμα; Γιατί κατέλαβαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου; Ελπίζουμε να δώσουμε τις εξηγήσεις στον Εισαγγελέα, που έχει επιληφθεί της παράνομης ενέργειάς τους».