18 Οκτωβρίου 2012

Διακομματικές παρουσίες στο βιβλίο του Α.Ανδριανόπουλου


Σε πολιτικό γεγονός με αξιοσημείωτη παρουσία πολιτικών και παραγόντων του λιμανιού εξελίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου η «Τυραννία του Χάους» (εκδόσεις Αρμός) του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά χθές το βράδυ.
Η υπόθεση του βιβλίου, άλλωστε, αναφέρεται σε δύο εποχές «κατάρρευσης» της Αθήνας, του Πειραιά και γενικότερα του ελληνικού χώρου, συνεπεία οικονομικής κρίσης. Στην προβυζαντινή και την πρώιμη βυζαντινή περίοδο, αλλά και σε μια φανταστική σχεδόν σύγχρονη εποχή σε ένα νησί – προδήλως την Ύδρα - όταν η οικονομική κρίση και πτώση επέφερε μια άνευ προηγούμενου κοινωνική, πολιτισμική και ηθική «πτώση». Οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή και οι ανησυχίες για την πορεία της χώρας έρχονταν, ως εκ τούτου, στα «πηγαδάκια» που ακολούθησαν ως αργά στα καφέ και τα εστιατόρια του Πειραιά, απολύτως αβίαστα.
Με αφορμή την εκδήλωση συναντήθηκαν, συνομίλησαν και διαβουλεύτηκαν για θέματα που αφορούν την πόλη, το λιμάνι, αλλά και τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα πολίτες και πολιτικοί από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Μεταξύ άλλων στο ΔΣΠ βρέθηκαν και συνομίλησαν ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κατσαφάδος, ο επιλαχών στο ίδιο κόμμα Σπ. Σπυρίδων,  ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Γ. Κασιμάτης, ο πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδρ. Μιχάλαρος, οι πρώην δήμαρχοι Υδρας Κ. Αναστόπουλος και Μεθάνων Χρ. Πάλλης, ο εκπρόσωπος του ΕΕΠ Μιχ. Κοτσιφάκης, αντιδήμαρχοι, γνωστοί δικηγόροι της πόλης, δημοσιογράφοι κ.α.
 
Για το βιβλίο μίλησαν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κων. Αρβανιτόπουλος, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Ν. Μπίστης , ο πρόεδρος του ΔΣΠ Στ. Μανουσάκης και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.