17 Οκτωβρίου 2012

Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσουμε αλλαγές στα εργασιακά

«Να τους πείτε ξεκάθαρα ότι θα πέσει η κυβέρνηση, αν επιμείνουν», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζήτησε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει ζήτημα «πολιτικής διευθέτησης» της εμπλοκής που δημιουργείται από τις πρόσθετες απαιτήσεις της τρόικας.
Αμετακίνητος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης στο ζήτημα των εργασιακών και μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ξεκαθάρισε, μιλώντας με συνεργάτες του, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε καμία από τις αξιώσεις που προβάλλουν στον τομέα αυτό οι εκπρόσωποι της τρόικας .
  «Κατανοώ τη θέση σας», φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός, όταν ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία από τις ρυθμίσεις που αφορούν στη μείωση των αποζημιώσεων, λόγω απόλυσης, στην κατάργηση του υπολογισμού των τριετών και στον περαιτέρω περιορισμό του κατώτατου μισθού.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε επίσης ότι το «πακέτο» των μέτρων που θα ψηφιστεί θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέτρα που θα οδηγούν στην εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, όπως και ότι η κατανομή των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να είναι εσωτερική υπόθεση της χώρας.
Ο κ. Κουβέλης συμφώνησε στην ανάγκη να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τόνισε, όμως, ότι οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά ξεπερνούν τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας.
Ήδη από τις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο κ. Κουβέλης είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του: «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα καταψηφίσει όποια μέτρα αφορούν στα εργασιακά».
κ. Κουβέλης είπε ότι οι αξιώσεις της Τρόικας ισοπεδώνουν την εργασία και διαμελίζουν τα εργατικά δικαιώματα, ενώ εκτός των άλλων, δεν θα έχουν άλλη συνέπεια από την τροφοδότηση της ύφεσης και της «καλπάζουσας ανεργίας».