08 Οκτωβρίου 2012

500 χιλ. και ΕΣΠΑ για το Δημοτικό Θέατρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ http://www.mlp-blo-g-spot.blogspot.gr/

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως εξασφάλισε ο δήμος Πειραιά από το υπ. Πολιτισμού για τα λειτουργικά έξοδα του Δημοτικού Θεάτρου. Αυτό αποκάλυψε ο Β. Μιχαλολιάκος, στο περιθώριο  πρόσφατης συνέντευξης του  για τις εκδηλώσεις για τους Βαλκανικούς Πολέμους, που οργανώνει ο δήμος Πειραιά.
Όπως είπε ο Β. Μιχαλολιάκος ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κ.Αρβανιτόπουλος προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση δεσμεύοντας το κονδύλι του μισού εκατομμυρίου ευρώ για το δημοτικό, παρά την ασφυξία στα οικονομικά του δημοσίου. Σημείωσε δε ακόμη ότι στόχος του δήμου είναι και η ένταξη στο ΕΣΠΑ των λειτουργικών εξόδων του Θεάτρου, κάτι που όπως είπε «μπορεί να επιτευχθεί».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς του δήμου Πειραιά το λειτουργικό κόστος του Θεάτρου (όχι οι δαπάνες της όποιας καλλιτεχνικής παραγωγής) θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως!
Λόγος που, εκτός των άλλων, έχει καθυστερήσει την παραλαβή του Θεάτρου από τον δήμο. Κατά την ίδια ενημέρωση πάντως ο Β. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι τις «επόμενες εβδομάδες» το Δημοτικό θα παραληφθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ επανέλαβε πως εκτός από την καλλιτεχνική του λειτουργία (όπερες, σημαντικές θεατρικές παραστάσεις κλπ) στόχος του δήμου είναι να λειτουργήσει και ως επισκέψιμο μνημείο, πόλος έλξης για τα εκατομμύρια τουρίστες της κρουαζιέρας που επισκέπτονται τον Πειραιά.
portnet.gr