22 Σεπτεμβρίου 2012

Σινέ Τερψιθέα με επιτυχία!


Η βραδιά της Παρασκευής ήταν υπέροχη. Δροσιά και κινηματογράφος μαζί. Και φυσικά αξιοποίηση και ανάδειξη ενός εγκαταλελειμμένου, επί της ουσίας, χώρου. Της Τερψιθέας. Είδαμε, μεταξύ άλλων, στην κινηματογραφική προβολή που πραγματοποιήθηκε εκεί το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Τ. Κουβάτσο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στ. Μανουσάκη, τον τ. βουλευτή Δ. Καρύδη. Είδαν μαζί με αρκετούς κατοίκους το «Σινεμά ο Παράδεισος». Συμφώνησαν ότι το μέρος μπορεί να αξιοποιηθεί με συμφωνία και συναίνεση όλων.
Κάποιοι διαφωνούν με την προοπτική να γίνει εκεί το δεύτερο θερινό σινεμά της πόλης – μετά τα Βοτσαλάκια. Άλλοι διαφωνούν ακόμη και με την προοπτική να γίνει κινηματογράφος στα Βοτσαλάκια. Άκρη δεν μπορεί να βρει κανείς όταν δεν υπάρχει λογική. Και λογική δεν υπάρχει σε εκείνη την επιχειρηματολογία που λέει ότι η δημιουργία σινεμά στα Βοτσαλάκια θα κόψει δέντρα – λες κι υπήρχαν ποτέ δέντρα στην πλαζ. Ούτε λογική μπορείς να βρεις σε όσους υποστηρίζουν πως «φοβούνται» την δημιουργία κινηματογράφου στην Τερψιθέα. «Όποιος φοβάται, πάει και κοιμάται» που λέει και η λαική ρήση.
Σε κάθε περίπτωση την Παρασκευή το βράδυ πολλοί πολίτες του Πειραιά είπαμε ξεκάθαρα: Σινεμά στην Τερψιθέα και τα Βοτσαλάκια το επόμενο καλοκαίρι!
portnet.gr