14 Σεπτεμβρίου 2012

Παπαρήγα:«Σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ''

 Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε, στην ομιλία της, το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ, «το μέλλον δε θα έρθει από μόνο του, δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται», ενώ επιφύλαξε σφοδρή επίθεση σε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος.
Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι τα νέα μέτρα σημαίνουν για το λαό «να γυρίσει πίσω στη δεκαετία του ‘50» και υπογράμμισε ότι το σύνθημα «φτάνει πια», που φωνάζει ο κόσμος, «πρέπει να πάει το πραγματικό πολιτικό του περιεχόμενο». «Το φθάνει πια πρέπει να
στρέφεται στην κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία, αφορά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτός ο δρόμος μπορεί για κάποια χρόνια να έφερε σχετική ή απόλυτη άνοδο της αγοραστικής ικανότητας του λαού, όμως όλα ήταν προσωρινά. Αυτός ο δρόμος την δεκαετία του ’50 έστειλε πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης έφερε τις κρατικοποιήσεις των χρεοκοπημένων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, και πάλι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης τις δίνει δώρο ξανά στους μονοπωλιακούς ομίλους», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.
Η επικεφαλής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εκλογές, σημειώνοντας: «Οι τριγμοί που έζησε το αστικό πολιτικό σύστημα με την εκλογική συντριβή του Μαΐου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλύφθηκαν προσωρινά με την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», ενώ σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «αποτελεί ένα από τα χαρτιά του αστικού πολιτικού συστήματος, καθώς αυτός εξελίσσεται στο ένα σκέλος του νέου δίπολου που τείνει να αντικαταστήσει το δίδυμο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». «Το νέο δίπολο έχει στο ένα σκέλος την κεντροδεξιά-δεξιά και στο άλλο το ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ενώ διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά του κλασσικού οπορτουνισμού, ο οποίος αποτελεί το πιο ύπουλο διαβρωτικό του εργατικού κινήματος και των συμμαχιών του», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας: «Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα συσπειρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ και γύρω του όλα εκείνα τα τμήματα των μεσοστρωμάτων, των κάθε λογής απολογητών αλλά και ορισμένων σφουγγοκωλάριων της εξουσίας που ωφελήθηκαν από την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και από τα κοινοτικά ποσά, τις επιδοτήσεις, που υπέκυψαν ή ανέχθηκαν την διαφθορά και την εξαγορά, που ρίχτηκαν στο κυνήγι του ατομικού κέρδους». Για μία ακόμη φορά τάχθηκε εναντίον των σεναριών για «κυβερνώσα Αριστερά», λέγοντας ότι αυτή «δεν πρόκειται να αλλάξει την γενική γραμμή πλεύσης, ούτε να πλήξει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Καμία κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται αριστερή, κομμουνιστική, ακόμα και επαναστατική να αυτοαποκληθεί, δεν θα σεβαστεί τις διακηρύξεις της αν τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αν δηλαδή ο λαός είναι μακριά από την ιδιοκτησία και την εξουσία».
«Δε θα περάσουν καλά μαζί μας»
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε αναλυτικά και στα… κατορθώματα της Χρυσής Αυγής, ενώ προκάλεσε αίσθηση όταν προανήγγειλε ότι «οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής δε θα περάσουν καλά μαζί μας». Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ προέβλεψε ότι «η κρίση θα πιάσει πάτο, δεν έχει φθάσει ακόμη εκεί, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, και στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.». «Δεν αρκεί να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς, δεν αρκεί να τρέχουμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δε θα κάνουμε τίποτα, αν δεν διαλέξουμε το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, όσες θυσίες κι αν απαιτήσει», είπε χαρακτηριστικά.
Η Αλέκα Παπαρήγα δεν δίστασε να αναφερθεί και στην αναστολή λειτουργίας στον κομματικό τηλεοπτικό σταθμό 902: «Σε συνθήκες που η ψηφιακή τηλεόραση εισβάλλει και απαιτεί νέα γιγάντια έξοδα η Κ.Ε. αποφάσισε το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού του 902 που 20 χρόνια τώρα συνέβαλε στην ενημέρωση, στο αντιπάλεμα του ψέματος και της συκοφαντίας, ανέδειξε τον αγώνα του λαού. Αυτή τη στιγμή όμως η ενημέρωση από την πλευρά του ΚΚΕ δεν θα πάει τόσο πίσω, αυτό προσπαθούμε. Στην θέση του τηλεοπτικού σταθμού θα μπει το PORTAL, ένα μέσο ενημέρωσης που θα στηρίζεται στην εθελοντική δουλειά των μελών του Κόμματος και θα αγκαλιάσει με μεγαλύτερη ευκολία τις νεότερες ηλικίες», είπε η κ. Παπαρήγα.
http://www.matrix24.gr