02 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: δημοψήφισμα για το νέο όνομα



Ένα …άλλο κόμμα θέλει να φτιάξει στη θέση του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για την ακρίβεια, ονειρεύεται κάτι σαν το γερμανικό SPD, ή πάντως κάτι πιο …ευρωπαϊκό από το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Για την ακρίβεια, το μοντέλο που έχει στο μυαλό του έχει έναν πρόεδρο, τον ίδιο, έναν ή δύο αντιπροέδρους που θα κάνουν ουσιαστικά και τη δουλειά του γραμματέα (θέση που δεν θα προβλέπεται), και περίπου 400 τοπικές οργανώσεις, μία σε κάθε καλλικρατικό δήμο και κάποιες ακόμα στους μεγάλους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου αναμένεται να τεθεί στον δρόμο προς το Συνέδριο ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ακραιφνής «βενιζελικός» βουλευτής, καθώς …ακραιφνώς «βενιζελικό» θα επιδιωχθεί να γίνει και το κόμμα, από τις οργανώσεις και τη βάση του, ως τα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια.
Οι αλλαγές στο κόμμα πάντως, αναμένονται σαρωτικές. Πέραν από το καταστατικό και τη διακήρυξή του -που δεν είναι καθόλου λίγα πάντως- μελετάται ακόμα και η αλλαγή ονόματος και συμβόλων, με το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή να μιλά ακόμα και για …εσωτερικό δημοψήφισμα για το όνομα, με σχετικό ερωτηματολόγιο που θα μοιράζεται σε όσους θα φτάνουν στις τοπικές οργανώσεις για να επανεγγραφούν ως μέλη του κόμματος.
Εδώ πάλι, οι απορίες που γεννιούνται έχουν να κάνουν με τα «κορυφαία» στελέχη του κόμματος που κανείς δεν ξέρει αν θα σπεύσουν να επανεγγραφούν. Γρίφος για παράδειγμα παραμένει τι θα κάνουν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γιάννης Ραγκούσης -πρόσωπα που αποτελούν «κόκκινο πανί» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο- αλλά και «παπανδρεϊκά» στελέχη, ή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι «εκσυγχρονιστές» του κόμματος…
 www.matrix24.gr