04 Μαΐου 2012

“Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα …”

Νίκος Καρβουνάς
Πνευμονολόγος, MD, PhD
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Α΄ Πειραιά και Νησιών

Παραφράζοντας το τραγούδι θα έλεγα “πώς να κρυφτείς από τον κόσμο, έτσι κι αλλιώς τα ξέρει όλα ...”. Για τα λάθη, τις παραλήψεις και τις αρρυθμίες του πολιτικού συστήματος.
Αυτός είναι ο λόγος που οι εκλογές της Κυριακής βρίσκουν τον κόσμο προβληματισμένο, θυμωμένο, αγανακτισμένο και αναποφάσιστο.
Η “συγγνώμη του ΠΑΣΟΚ”, που ο Βαγγέλης Βενιζέλος επαναλαμβάνει τόσο συχνά, δεν έχει το χαρακτήρα της στιγμιαίας συναισθηματικής παρόρμησης, ούτε αποτελεί στρατηγική ψηφοθηρίας. Είναι πολιτική πράξη ευθύνης. Είναι συγγνώμη γιατί το πολιτικό σύστημα δεν  διέθετε μηχανισμούς πρόβλεψης των συνεπειών και των εξελίξεων, ώστε να φροντίσει για την αποφυγή τους.
Το ΠΑΣΟΚ επιμερίζει τις ευθύνες και αναλαμβάνει πλήρως τις δικές του. Την ίδια ώρα οι άλλοι αρκούνται στην  εύκολη κριτική, λες και ζούσαν αλλού όλα αυτά τα χρόνια.
Στις εκλογές της Κυριακής οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μια από τις εξής τρεις  προτάσεις :

Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Σαμαρά.
Παρά τις προσπάθειες, στις σειρές Ζάππειο 1,2,3, κλπ και την κινητοποίηση της Ν.Δ., η επικρατούσα πολιτική συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυτοδύναμης Κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς έχει διακαή πόθο να γίνει Πρωθυπουργός και απειλεί να σύρει τη χώρα σε επαναλαμβανόμενες εκλογές. Τη δοκιμασία όμως αυτή και την αστάθεια που θα βρισκόταν η χώρα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα την πλήρωνε ο ήδη πονεμένος λαός.
Αντιμνημονιακό φάσμα αριστερών και δεξιών δυνάμεων.
Η ανομοιογένεια των απόψεών τους αποτελεί και το βασικό τους μειονέκτημα. Μια Βαβέλ, με φιλοευρωπαϊστές, αντίθετους, νοσταλγούς της δραχμής, πρόθυμους για  δεσμεύσεις, μη πρόθυμους, και πάμε λέγοντας. Έχουν καταγγελτικό λόγο με ανέξοδη και εκ του ασφαλούς,  κριτική, γιατί στόχος τους είναι να καταλάβουν μια περίοπτη θέση  στο κάδρο της αντιπολίτευσης, που δεν έχει τη φθορά της εξουσίας, εισπράττει όμως τη δυσαρέσκεια.
Η δική μας πρόταση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να έχει πάρει την διερευνητική εντολή, επηρεάζουμε τις εξελίξεις. Σχηματίσουμε ευρεία Κυβέρνηση με προγραμματική συμφωνία. Θωρακίζουμε την Ελλάδα. Καθιστούμε την Ελλάδα  Αυτοδύναμη. Προωθούμε την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την εθνική ανασυγκρότηση.
Είμαστε οι μόνοι που αποτελούμε εγγύηση για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια και να υπερβεί το βρόχο του μνημονίου. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ανεβάσουμε πάλι την Ελλάδα στο πραγματικό της βάθρο. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ξαναδώσουμε όραμα στον κόσμο.