03 Μαρτίου 2012

Μία ισχυρή φωνή υπέρ της Ελλάδας στην Γερουσία των ΗΠΑ, η γερουσιαστής , Ολυμπία Σνόου, εγκαταλείπει την πολιτική.

Μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη, η Ολυμπία Σνόου ήταν το μόνο άτομο ελληνικής καταγωγής στην αμερικανική Γερουσία. Στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας εκτιμούν ότι η απουσία Σαρμπάνη και σε λίγο καιρό και της Σνόου από τη Γερουσία είναι «αρνητική εξέλιξη» για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Η Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπία Σνόου από την πολιτεία Μέιν, που εκλέγεται στην αμερικανική γερουσία με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ανακοίνωσε ότι στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, δεν θα επαναδιεκδικήσει την έδρα που κατέχει, μετά από «μεγάλο προβληματισμό», όπως ανέφερε.

Η 65χρονη κ. Σνόου, η οποία διετέλεσε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων (1979-1995) και είναι μέλος της Γερουσίας από τις 3 Ιανουαρίου 1995, γνωστοποιώντας την απόφασή της έκανε λόγο για «αυξανόμενη πόλωση» στην Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, δεν αναμένεται να αλλάξει βραχυπρόθεσμα αυτή η έντονη κομματική αντιπαράθεση» και «δεν είμαι διατεθειμένη να δεσμευτώ για άλλα έξι χρόνια στη Γερουσία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

.