20 Μαρτίου 2012

Διάσκεψη Κορυφής των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη

Η δυναμική των πόλεων τον 21ο αιώνα, η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και ο ρόλος των δήμων και των περιφερειών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την 5η Διάσκεψη Κορυφής των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης που συγκαλείται στην Κοπεγχάγη στις 22-23 Μαρτίου με τίτλο: «Ο ευρωπαϊκός αστικός ιστός τον 21ο αιώνα».

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν περιφερειάρχες και δήμαρχοι από όλα τα κράτη μέλη. Στους πολυάριθμους ομιλητές συγκαταλέγονται κορυφαίοι πολιτικοί όπως κ. Martin Schulz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. José Manuel Barroso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κα Helle Thorning-Schmidt, Πρωθυπουργός της Δανίας.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διασκέψεων στο Αμστερντάμ (1997), το Βρότσλαβ (2005), τη Ρώμη (2007) και την Πράγα (2009), στόχος της 5ης Διάσκεψης κορυφής των δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης – η οποία συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή των Περιφερειών, τον Δήμο Κοπεγχάγης και την Περιφέρεια της Πρωτεύουσας της Δανίας –, είναι η εξέταση του αστικού παράγοντα και η ανάδειξή του σε καίριο ζήτημα του διαλόγου για το μέλλον των ενωσιακών πολιτικών.